Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vi

Chemisch bewerkt hout in de houtkachel

Mensen naast ons stoken er lekker op los met het koude weer. gezellig bij het haardvuurtje. maar waar wij ons zorgen om maken is dat hij chemisch bewerkt hout gebruikt omdat te gebruiken voor de houtkachel. in de voorlichting van de gemeente wordt genoemd dat je alleen onbewerkt hout mag verbranden. maar hoe weet je of iets bewerkt is of niet? keukenkastjes, tuinpalen en alles komt in de tuin te staan om vervolgens te worden verzaagd. we hebben begrepen dat je als je een deel van het roet kunt gebruiken als bewijs dat iemand hierop stookt. een gesprekje met de buren heeft niets geholpen. de rechter geeft te kennen dat je het roet niet mag gebruiken als bewijs in een zaak. hoe moet je in vredesnaam dit dan bewijzen? de gemeente zegt doodleuk: dat er bewerkt hout in de houtopslagplaats ligt wil nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk verbrand wordt. 

de gemeente wil ons dus niet helpen. we zijn vervolgens gestapt naar de raadsleden van de betreffende gemeente. maar ook daar vingen we bot. enkele reacties zijn bijvoorbeeld: vvd die zegt dat je een gesprek met je buren moet hebben of eventueel buurtbemiddeling. echter daar werken de buren niet aan mee. groenlinks zegt dat de gezondheidsschade van het stoken op chemisch bewerkt hout wel mee valt.