Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

su
sunkillmoon - 14-01-2020 10:03:59
Huishouden & Energie

Mag een propaangas leverancier mij verplichten een volle tank af te nemen?

Hoi!

ik woon anti-kraak in een oude boerderij. deze heeft een 2500 liter propaan gastank in de tuin. al enkele jaren bestel ik 1 keer per jaar een halve tank, meer dan genoeg voor 1 persoon.
echter doet nu mijn gas leverancier moeilijk, en wilt mij verplichten een volle tank af te nemen.
ik heb geen contract met deze leverancier, de eigenaar van het pand (in dit geval de provincie utrecht) wel.

het punt is dat het vrij onduidelijk is wanneer dit pand gesloopt gaat worden, cq verkocht (hoewel er recent wat bewegingen zijn dat het in elk geval het perceel toch verkocht gaat worden). de 2500 liter die de tank groot is doe ik bijna 2.5 jaar over om op te maken, en ik kan het simpelweg niet betalen, gezien de afrekening al in april komt, en het termijnbedrag wat ik betaal gebaseerd is op mijn verbruik, welke perfect de lading dekt. mocht de leverancier mij wel een halve tank leveren, kom ik perfect uit en hoef ik niks bij te betalen, en hoeft de levernacier mij niets terug te geven.
echter kom ik nu dus meer dan 2000 euro te kort aanstaande april.

ik heb dus de bevoorrading moeten afzeggen, en zit nu bijna zonder gas.
mag de leverancier mij verplichten veel meer af te nemen dan ik nodig heb?

alvast bedankt!