Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
teun1964 - 14-01-2020 19:22:30
Geldzaken & Recht

Asbest in huurwoning in slechte staat, moet de huurbaas dit laten inspecteren?

in mijn huis zit op de onderste verdieping redelijk wat asbest (meerdere grote platen). 

dit wist ik helaas niet toen ik er een paar jaar geleden kwam wonen, en door de tijd heen heb ik toch wel redelijk wat gaatjes geboord om bijvoorbeeld spullen op te hangen. laatst kwam ik er pas toevallig achter dat dit asbest is, en heb ik direct de huisbaas geïnformeerd.


nu zegt de huisbaas dit ook niet te hebben geweten, en vind hij het zelf niet zo'n probleem dat het er zit. er zijn echter een aantal platen die behoorlijk zijn beschadigd (vooral aan de randen) en die op plekken zitten (bijvoorbeeld als deel van de deurpost), waarbij ze zeker verder zullen beschadigen. zoals het er nu bij staat komt er zeker gruis van de plaat bij normaal gebruik van de woning, wanneer bijvoorbeeld iets hards tegen die deurpost stoot.

ik wil nu graag dat er een onafhankelijke inspecteur komt om de staat te bekijken, en om te bepalen wat er moet gebeuren. de huisbaas wil dit dus niet. kan ik hem hiertoe dwingen (inclusief vergoeding van de kosten)?