Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gi
giovanni17 - 17-01-2020 23:22:39
Geldzaken & Recht

Onterecht uitbetaling UWV zorgt voor te veel heffing loonbelasting

Half november kreeg ik van het uwv te horen dat ik over een periode van 5 maanden een uitkering (nabetaling) zou krijgen. enkele dagen later stond er een bedrag op mijn rekening. in die periode was ik in de ziektewet maar mijn werkgever betaalde mijn salaris. dus in de periode dat het uwv mij deze nabetaling wilde geven, viel ik nogsteeds onder mijn werkgever. het uwv gebeld en gezegd dat het niet kon (dat ik en een uitkering kreeg en tegelijk mijn salaris).  het uwv zei dat wat de medewerkster heeft gedaan correct was en dat ik tegen mijn werkgever moest zeggen dat de werkgever geld moest inhouden. maw ik moest het geld van het uwv aan mijn werkgever overmaken o.i.d. ik heb mijn werkgever gebeld. deze gaf aan dat wat het uwv heeft gedaan  niet correct was en deze medewerker zou contact opnemen met sociale zaken van het uwv.  mijn werkgever bleek gelijk te hebben (en ik ook) en heeft tegen het uwv gezegd dat deze mijn zaak moest regelen voor het einde van 2019 hetgeen niet gelukt is. het uwv is daar te laat mee gekomen (16 januari komt de terugvordering van het uwv). nu heeft het uwv (ondanks mijn waarschuwing) het niet gered om de terugvordering voor 2019 te doen. in dat gevan zou ik het netto bedrag terug moeten betalen. ik moet nu het brutobedrag terug betalen i.p.v. het netto bedrag wat ik van het uwv heb ontvangen. het uwv maakt nu een fout, luistert niet naar mij en naar mijn werkgever  en gaat mij hiermee opzadelen v.w.b de extra kosten dat ik ineens moet betalen. ik zou in 2021 mogelijk (een deel van)  de loonheffing die het uwv uit eigen beweging naar de belasting heeft overgedragen,  proberen terug te krijgen.
ik vind dit schandalig. door onkunde van deze medewerkster moet ik uit mijn eigen zak het uwv compenseren en het kost mij geld, waarvan ik mogelijk een deel in 2021 kan terugvorderen. hebben jullie tips of ik tegen het uwv kan procederen.
  alvast bedankt!