Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
nardol - 03-04-2020 17:29:37
Geldzaken & Recht

Bruiloft 25 April locatie annuleert en stelt alleen alternatief voor in November

Ik zou 25 april trouwen in den haag maar helaas begrijpelijk gaat deze nu niet door. heel mijn familie (c 50 personen) moest invliegen dus er was al de nodige spanning of gasten uberhaupt aanwezig konden zijn.

nu bied de locatie alleen een alternatief aan om in november een nieuwe datum te prikken die wij allebei echt niet zien zitten. wij zouden het liefst gewoon dezelfde weekend in 2021 doen. 

dit was de reactie:


''bedankt voor je e-mail en ik heb zojuist terugkoppeling gehad vanuit ons management.


wanneer jullie de bruiloft verplaatsen naar een nieuwe datum in 2020 mogen jullie dit kosteloos verplaatsen en ontvangen jullie opnieuw 50% korting op de huur van de locatie. wanneer jullie de bruiloft naar een datum in 2021 willen verplaatsen dan zullen wij voor de huidige datum een stukje annuleringskosten in rekening brengen van de locatie huur a €3500.00. wel krijgen jullie volgend jaar opnieuw die 50% korting op de huur van de locatie. de datum 24 april 2021 staat voor jullie in optie en ik hoor graag waar jullie voorkeur naar uitgaat.'' 



(uit eerdere gesprekken is gebleken dat de enige mogelijkheden in november zijn)

ik zie de siuatie als volgt. de locatie heeft afgezegd dus niet nakomen overeenkomst is gelijk wanprestatie an hun zijde (in gebreke stellen niet vereist ivm specefieke datum). nu is de vraag in hoeverre zij ons kunnen verplichten om in november te trouwen? ik ben bang dat als ik hun opties weiger ze een beroep op overmacht doen en gewoon het volle bedrag vorderen als wij ovk willen ontbinden omdat 3500 euro echt te veel is om bij te lappen. 

wij (vriendin en ik) zijn allebei een beetje gestressed over de situatie, het gaat om een behoorlijk bedrag.