Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Th
ThereseB - 08-04-2020 20:57:09
Vrije tijd & Tuin

Zijn de bedragen in een offerte bindend voor de leverancier of mag daar willekeurig van afgeweken worden?

we hebben een grote tuin die 20 jaar geleden door een tuinbedrijf is aangelegd. ondertussen is mijn man al wat ouder en we wilden onze tuin wat levensbestendiger hebben. dezelfde hovenier is 2 keer komen kijken en heeft tekening en een offerte uitgebracht waarin het aantal uren en materialen per post netjes zijn opgenomen.
telefonisch hebben we één post in de offerte laten vallen maar verder de offerte aanvaard met dien verstande dat de bedragen niet zouden worden overschreden! de hovenier ging accoord en opperde zelfs dat als mijn man meewerkte de totaalsom lager zou worden.

nu is de hovenier halverwege en wij zien dat er al meer uren gemaakt zijn dan hij bedacht had. er zijn geen onverwachte en gekke omstandigheden geweest waardoor er meer uren gemaakt moesten worden. het is zelfs zo dat mijn man elke dag mee heeft gewerkt.
nu stelt de hovenier dat wij een overzicht krijgen van alle gemaakte kosten/uren en die moeten betalen ongeacht de offerte. het totale bedrag wordt nu zeker 1/3 hoger.
kan dit zomaar? de hovenier kende als geen ander de tuin en er zijn geen gekke dingen gebeurd waardoor de offerte overschreden moest worden. 
zijn wij er verantwoordelijk voor dat hij de klus onderschat heeft?