Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
phstolk@home.nl - 14-04-2020 12:22:40
Vakantie & Reizen

Annuleren zomervakantie ivm corona

Ik heb bij de ohra een kortlopende annuleringsvrzekering afgesloten voor mijn zomervakantie van 17 juni t/m 4 juli. het is een vakantie bij francecomfort op park village de montmarsis. we hebben een huisje gehuurd. de totale reissom is € 1138,70 we kunnen annuleren tegen 40% kosten tot 42 dagen voor aanvang vakantie dus moeten we voor 4 mei annuleren als we dat zouden willen. ik kan mijn geld niet via francecomfort terug krijgen maar we kunnen de vakantie wel doorschuiven naar dezelfde periode in 2021 tegen betaling van 10% van de reissom. maar dat willen we niet, want ik ben dan met pensioen en heb dan geen auto meer tot mijn beschikking.
ik wil een beroep doen op de annuleringsverzekering van ohra (afgesloten op 13 november 2019) maar ze zeggen dat het hele corona gebeuren geen recht geeft op teruggave. en dit terwijl de franse overheid heeft besloten tot juli alles dicht te houden. in polisvoorwaarden van ohra staat: "de schade moet altijd plotseling en onvoorzien zijn veroorzaakt of ontstaan door een gebeurtenis die u niet kon voorzien toen u deze verzekering afsloot"
ik heb de verzekering op 13 november 2019 afgesloten.
wat is de oplossing?