Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Br
Brons48 - 11-05-2020 14:18:21
Vakantie & Reizen

Moet ik een geboekte, maar nog niet betaalde reis toch betalen ?

in januari 2020 boekten wij een pakketreis naar spanje op 23 augustus. betaling zijn wij 12 juli as. verschuldigd. kans dat vakantie door zal gaan acht ik gezien de berichten klein. hoe de pandemie bestrijding verder zal gaan weet niemand.


de betaaldatum ligt nog in het verschiet. annulering nu is blijkbaar een slechte optie, het contract zullen wij zo als men dat zegt na moeten komen. we nemen niet aan dat de reisorganisatie nu, maar ook op (korte) termijn garantie zal/kan geven dat de reis zondermeer zal doorgaan. een soort impasse dus.

ik heb nog geen contact met de reisorganisatie gehad. wel lees ik op hun site dat er een versoepelde omruilgarantie is, dat alle geplande reizen tot en met 28 mei zijn geannuleerd en dat er een versoepelde betalingstermijn geldt van 3 weken voor boekingen van reizen met een vertrekdatum tot 30 juni 2020.

onze situatie is gegarandeerd niet uniek; er zullen meerdere mensen in hetzelfde schuitje zitten. vraag is dus of er iemand is die ervaringstips heeft?

brons48