Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yr
yr94 - 04-07-2020 16:44:25
Geldzaken & Recht

Inkomstenbelasting/ (te weinig) loonbelasting werkgever?

Dag,

ruim 3 jaar werk ik nu bij hetzelfde bedrijf. jaarlijks ontvang ik dan ook de aanslag voor de inkomstenbelasting en het was vaak zo dat ik geld terugkreeg (ivm een meewerk- en een afstudeerstage die ik in die jaren ook heb gelopen). de afgelopen twee jaren heb ik echter geen stage gelopen en enkel inkomsten gehad bij één werkgever en heb ik deze jaren op rij een aanslag inkomstenbelasting ontvangen voor het betalen van een bedrag van rond de 300 euro. 

mijn jaarlijkse salaris ligt naar mijn mening niet hoog. afgelopen jaar rond de 12000 en het jaar daarvoor rond de 11000. dit omdat het baantje wat ik heb gewoon een bijbaan is voor naast mijn studie. voor zover ik het kon checken, klopte de berekening van mijn werkgever voor de inkomstenbelasting. maar het voelt toch gek dat ik met mijn lage jaarsalaris toch aan het eind van de rit steeds 300 euro moet betalen. ik had snel even met de belastingdienst gebeld en die zei dat gelet op mijn situatie het te betalen bedrag eigenlijk nihil moet zijn. en wanneer ik met hrm contact opneem binnen het bedrijf zeggen ze dat zij gewoon op de juiste manier het hebben gedaan.

zou iemand mij kunnen vertellen waar dit aan ligt? draagt mijn werkgever dusdanig weinig loonbelasting af waardoor ik moet betalen? of zie ik het gewoon verkeerd en is dit een normale gang van zaken? 300 euro is voor mij als student namelijk een grote hap geld en die kosten zou ik liever willen besparen volgend jaar.