Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Li
Liriax - 10-07-2020 17:02:54
Geldzaken & Recht

DEGIRO wil geen beleggingsrekening voor mij openen om mijn naamregistratie.

Dag beste community,

ik zit met het volgende: 

ik wil een beleggingsrekening openen bij degiro. echter loop ik hier tegen moeilijkheden aan, op mijn identiteitsbewijs staat bij mijn voornaam: --- en bij mijn achternaam: (volledige naam). dit komt omdat mijn moeder afkomstig is uit indonesie en ze daar een namenreeks kennen, dit is zo verwerkt op haar nederlandse documenten. bij de ing sta ik als voornaam: jerry en als achternaam: (achternaam) in het systeem. dit komt niet overeen waardoor de verificatie blokkeert.

nu word ik al een week lang heen en weer verwezen door zowel degiro als ing. degiro wil een bankdocument van mij hebben waar mijn naam, iban en documentnummer op staat. ing vergeeft zulke documenten niet. wat ik daarna heb geprobeerd is om mijn naam in het ing systeem te laten corrigeren, dit was echter ook niet mogelijk omdat je een voornaam moet hebben in hun systeem en dat hun proces is dat als je geen voornaam hebt, de eerste naam van je achternaam als voornaam word gebruikt.

weer terug bij degiro leggen ze het weer bij ing neer en willen ze toch dat document hebben. gebeld met ing en ik word naar het kantoor doorgestuurd.

ik acht de kans aanwezig dat ik geen account kan krijgen bij degiro, dit zou ik ten zeerste betreuren. hoewel ik het nog niet wil geloven, begint het erop te lijken dat ik indirect geen account kan krijgen door de afkomst van mijn moeder. nou komt dit door alle stugge processen van beide partijen maar ik zou dit zeer kwalijk vinden. mijn vraag is dus: is dit een vorm van discriminatie? zo ja, wat kan ik er dan tegen doen? kan ik hier uberhaupt iets tegen doen? of moet ik mij maar neerleggen bij een andere broker die veel duurder is?

bedankt alvast.

groeten,
jerry