Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Vr
Vraagje1655302 - 04-09-2020 17:32:39
Vrije tijd & Tuin

Mag woningbouw verbieden een boom te kappen?

Ik huur sinds een aantal jaar een sociale huurwoning. in de tuin stond destijds al een boom van een meter of 15. bij bezichtiging heb ik de aanwezige dame van de woningbouw gevraagd wie verantwoordelijk was voor het onderhoud van de boom, dit zou de woningbouw zijn. helaas is dit destijds alleen mondeling besproken en wil de woningbouw er nu niet meer aan, hier is al veel contact over geweest. spijtig, maar dit had ik schriftelijk vast moeten leggen, les geleerd. 
 
nu het probleem: de boom zorgt voor ontzettend veel overlast door bladverlies, ontnemen van licht, omhoog duwen van tegels bij buren en neemt bij mij de tuin volledig over. hoewel de woningbouw niets aan de boom wil doen geven zij wel aan dat ik de boom niet mag kappen. ik heb al bij de gemeente gecheckt en de boom mag vanuit hen zonder vergunning worden gekapt. ik heb de boom al eens laten snoeien en dit heeft mij ruim 600 euro gekost, dit kan ik uiteraard niet jaarlijks herhalen. 
 
mag de woningbouw mij verbieden de boom te kappen? hebben zij dit recht gezien zij mij aangeven dat ik zelf verantwoordelijk ben voor tuinonderhoud?