Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jj
Jjmk - 09-10-2020 10:57:22
Garantie & Verzekeringen

Onderhoudscontract en garantietermijn

Ik heb een nieuwe cv ketel moeten kopen omdat de monteur van geas bij het onderhoud een boutje afbrak van het kijkglaasje van de branderunit en het te vervangen deel ruim 1000 euro zou kosten. de ketel mocht niet meer gebruikt worden omdat er gevaar was van koolmonoxidevergiftiging.  de ketel was weliswaar op leeftijd (2001), maar voldeed nog prima. desalniettemin besloten om toch maar een nieuwe te kopen.
de monteur gaf zijn probleem en de oplossing  van een nieuwe ketel door aan zijn leidinggevende met de opmerking dat er zsm een offerte moest worden gestuurd waarin een korting wel  van toepassing mocht zijn. 
ik ontving een korting uiteindelijk van 85 euro op een ketel van 1800 euro. in de offerte stond ook dat ik een korting kreeg op het onderhoudscontract van 150 euro terwijl dit 240 euro per 2 jaar bedraagt. vanwege de tijdsdruk, geen verwarming en warm water, de offerte akkoord gegeven.
de ketel is snel gemonteerd en ik heb de factuur betaald. daarnaast kreeg ik een mailtje waarin stond dat mijn onderhoudscontract per montagedatum inging en ik maandelijks een bedrag van bijna 10 euro ging betalen. ik heb toen aangegeven een onderhoudscontract te willen ná de garantietermijn van 2 jaar en nu een onderhoudscontract betalen een beetje dubbel op  vond, er was per slot een garantietermijn. geas gaf aan dat het onderhoud wellicht net voor het verstrijken van die 2 jaar garantietermijn kon plaatsvinden en dus betaling gelegitimeerd was. ik moest het  contract afnemen.
door gebruik te maken van de  bedenktermijn van 14 dagen (algemene voorwaarden) kon ik mijn onnodige onderhoudscontract opzeggen. echter, mijn eerder gegeven 150 euro korting moest ik dan nog wel even betalen boven op de rekening die ik al had  voldaan.

mijn vraag is nu: ben ik verplicht dit alsnog te betalen?  is hier sprake van koppelverkoop? wat kan ik doen om deze klantonvriendelijke wijze van benadering ongedaan te maken.
bedankt voor de ondersteuning. 
hans.