Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ar
ArievH - 19-10-2020 10:35:22
Geldzaken & Recht

bedrijfsmatige geluidsoverlast in woonwijk

Sinds jaren wonen mijn vrouw en ik met veel plezier in ons huis. nu we met pensioen zijn hoopten we veel meer te kunnen gaan genieten van onze fijne tuin. 
sinds het voorjaar kwam er in onze wijk een man wonen, die begon aan een verbouwing van zijn woning (dachten we). er werd een fikse overkapping aan de achterkant van zijn woning geplaatst. deae verbouwing ging - uiteraard - gepaard met veel "bouwlawaai". geen probleem, want tijdelijk - dachten we - zodra de overkapping klaar is, zal de overlast stoppen - dachten we - die overkapping staat recht op ons tuin gericht, dus alles wat daar gebeurt is voor ons duidelijk hoorbaar. 
helaas stopte de geluidsoverlast na de voltooiing van de overkapping niet. vrijwel iedere doordeweekse avond en het hele weekend (beide dagen van 's morgens vroeg tot in de avond) "genieten" we van het keiharde geluid van circelzagen, zware boormachines, etc. 
na onderzoek bleek ons dat op dat adres een zzp-er een bedrijfje had gevestigd in timmerwerken. die enorme overkapping wordt gebruikt om de bouwmaterialen die hij nodig heeft bij zijn klanten voor te bereiden, op maat te maken, schuren, zagen, boren, etc. daarom blijft de geluidsoverlast aanhouden, ook na de voltooiing van die overkapping. onze vraag is nu of dit zomaar mag. voor ons is het gedaan met lekker buiten zitten. het lawaai is regelmatig zo hard dat zelfs een normaal gesprek niet mogelijk is. 
graag horen we jullie mening(en) en suggesties!