Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sj
sjakie101 - 23-11-2020 09:54:46
Geldzaken & Recht

Hoe wordt meerwerk bij een verbouwing in rekening gebracht i.c.m de begroting?

Een paar weken geleden hebben we ons huis laten verbouwen. 
 
een nieuwe keuken, badkamer en kozijnen. we hebben hievoor een partij benaderd die alles voor ons zou regelen. zij hebben per onderdeel een bedrijf ingeschakeld om alles uit te voeren. zo is er één partij die de keuken gezet heeft. 
 
vooraf is er een begroting gemaakt waar ik akkoord op gegeven heb. ik had hierover meerdere vragen maar de antwoorden waren vaag en alles zou bij de afrekening duidelijk worden. ze rekenen1000 euro begleidingskosten en zie ik 10% opslagen (algemene kosten en risico en winst). 
 
tijdens de verbouwing is er ook om wat meerwerk door ons gevraagd wat ook uitgevoerd is. 
 
als afronding krijg ik nu de begroting terug met een aantal extra bedragen erop. een voorbeeld: de keuken was in de begroting 12.000 euro en hier komt nu nog 1.500 euro meerwerk bovenop. 
 
als in de factuur van het partij bekijk wat de keuken gezet heeft zie ik dat alle kosten bij elkaar slechts 8000,- waren. 
 
maar het bedrijf wat de keukenzetter ingeschakeld heeft rekent mij nu 13.500 euro. 12.000 euro uit de begroting plus 1.500 euro meerwerk. 
 
is dit gebruikelijk? ik zou zelf namelijk zeggen dat ik 8000 euro + 10% opslagen moet betalen.