Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

B
B c j - 17-12-2020 20:27:13
Garantie & Verzekeringen

Wat kan ik doen als mijn verzekering de tegen partij uitkeert ondanks hoogstwaarschijnlijk fraude.

hoi allemaal,

ik heb een aanrijding veroorzaakt eind september en ik was fout in dit geval. hiervoor wilde ik ook netjes betalen en we zouden het onderling regelen aangezien het om een losse ongespoten verweerde bumper ging die vast gemaakt moest worden waarbij verder geen schade te zien was. ik heb hier ook foto's van gemaakt.  de tegenpartij is naar een garage die ze zelf gekozen hebben gegaan en vertelde mij een dag later dat de schade 400 zou kosten. (dit voor alleen een verweerde kunstig bumper die vast gemaakt moest worden bij een ford ka uit 1990. ) ik was het hier niet mee eens en wou samen naar een onafhankelijke garage. ik wou het eerlijk oplossen en zo niet zou ik aangifte doen van frauderen. mevrouw vertelde dat ze de verzekering erbij zou halen. ik ben later die dag verhaal gaan halen bij de garage die mevrouw gekozen had. deze garage vertelde mij dat de schade gemaakt was voor rond de 50 +/-euro en dat de auto al
klaar was. ik heb hier natuurlijk weer foto's van genomen. dit heb ik mevrouw toe gestuurd en verteld dat ik dit zou betalen en dan zou het opgelost zijn. mevrouw heeft hier op gereageerd dat de auto nog helemaal niet gemaakt was ondanks de foto's die ik heb meegestuurd en dat ze de verzekering zou in schakelen. ik wenste haar succes . een aantal weken later werd ik gebeld door de verzekering en heb ik alle bewijzen en het verhaal toegestuurd en uitgelegd. ik moest toch het schadeformulier in vullen omdat dit verplicht is. wel zouden ze alles goed gaan nakijken. mijn verzekering heeft toen een uitgebreid expertise rapport opgevraagd aan de tegenpartij. ondertussen heb ik een aantal keren contact gehad met de gekozen garage van de tegen partij. ze vertelde mij dat de auto schijnbaar nog niet gemaakt mocht worden en dat ze zijn gevraagd om schade terug aan te brengen voor de expert, dit hebben ze niet gedaan maar toen is de tegenpartij naar een andere garage gegaan. eind oktober, een maand later nadat de auto gemaakt was, is het expertise rapport gemaakt en schade is toch vast gesteld op de een of andere manier. tot mijn verbazing kreeg ik een factuur van 200 euro om te betalen aan de tegenpartij . ik heb toen de rechtsbijstand ingeschakeld . de rechtsbijstand kan niks betekenen omdat ik schuld heb in de aanrijding. vervolgens heb ik weer mijn verzekering gebeld om te vragen, hoe het kan dat een expert schade heeft vast gesteld terwijl de auto al gemaakt was en ik hier foto's van heb gemaakt en opgestuurd als bewijs . mijn verzekering geeft aan dat ze vertrouwen op de expert maar dit zegt natuurlijk niks over hetgeen dat de tegen partij de schade zelf terug heeft aangebracht. mijn verzekering wil mij ook niks laten zien of bewijzen dat de expert de schade eerder heeft vast kunnen stellen dan dat de auto gemaakt is. de auto is 1 dag na aanrijding gemaakt dus het lijkt me raar dat de expert de schade die ik gemaakt heb heeft vast kunnen stellen. ik kom er niet uit met mijn verzekering en moet nu toch gaan betalen ondanks de bewijzen die ik heb opgestuurd van de gesprekken tussen mij en de tegenpartij, foto's van de schade en foto's van de gemaakte auto 1 dag na aanrijding. mijn verzekering geeft ook aan dat er van de tegenpartij een notitie is gemaakt zo dat ze niet meer kunnen verzekeren bij mijn verzekering in de toekomst. ze geven dus ergens toe dat het niet helemaal klopt maar toch moet ik betalen en hier heb ik dan ook niks aan. 



wat kan ik hier nog meer aan doen?