Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Me
Meisinger - 28-01-2021 20:46:29
Geldzaken & Recht

Terugboeken saldo na sluiten account

Een maand geleden heb ik mijn account bij een bank gesloten, met het verzoek het resterende saldo over te boeken naar de tegenrekening van mijn huisbank. de normale termijn voor het afhandelen van een verzoek tot overboeking bedraagt drie werkdagen. op mijn vraag hoe lang het afwikkelen van het sluiten van het account duurt kreeg ik het antwoord "enkele weken". in de algemene voorwaarden is geen termijn opgenomen. zoals gezegd zijn we een maand verder en heb ik mijn saldo nog niet retour ontvangen. ik heb een klacht over deze kwestie ingediend bij de bank, en kreeg hierop het automatische antwoord dat ik binnen twee weken een ontvangstbevestiging kan verwachten en binnen zes weken een inhoudelijke reactie.

de termijn die de bank hanteert voor het overboeken van mijn resterende saldo lijkt mij onredelijk. kan ik hier iets tegen doen? dank alvast.