Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

justmeagain
justmeagain - 31-01-2021 10:22:03
Computers & Telefonie

Lettergrootte in Ubuntu

Beste allemaal.
ik stel even een vraag voor mijn buurman. hij heeft een knappe desktop en zijn zoon heeft daar ubuntu op gezet. echter woont de zoon ver weg en loopt de buurman regelmatig tegen dingen aan die hij met windows wel kon.

inmiddels kan hij zelf wat installeren en snapt hij de basis. ik ben er zelf helemaal niet in thuis en heb wek iets geprobeerd maar niets opgelost

de situatie is dat hij irfanview heeft geïnstalleerd omdat hij daar in windows ook mee werkte. echter zijn de letters van dit programma zo klein dat zelfs ik een brilletje nodig heb. ik heb alle opties in irfanview bekeken maar de font size kan ik nergens wijzigen. andere programma's hebben wel leesbare letters.
heeft iemand een idee hoe dit in te stellen zou zijn. ik weet inmiddels dat er zat alternatieven zijn maar hij wil vasthouden aan het bekende.

dank voor het meedenken.