Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

JS
JStulp - 12-10-2021 14:22:05
Auto & Vervoer

Verkeersboete Duitsland terecht?

Vorige week was ik op een korte vakantie in duitsland. ik reed op een b weg die door dorpjes heen ging. ik weet dat binnen de bebouwde kom een max snelheid geldt van 30 of 50 km/h en buiten de bebouwde kom volgens de anwb 100 km/h maar heb ook borden van 70 zien staan buiten de dorpen.

ik reed bergafwaarts richting een dorp. ik werd geflitst en reed 500 meter later het dorp in. ik ging er van uit dat ik iets te hard had gereden in een zone waar ik 70 mocht (ik reed 84). 

nu krijg ik een boete binnen dat ik 84 reed in een 50 zone. er staat op de boete dat ik buiten de bebouwde kom reed. ik herinner me dat dit inderdaad zo was, omdat ik later het dorp in reed. ik heb op google streetview willen kijken naar de borden, maar er is geen google street view in die omgeving. 

hoe kan ik nu toch checken of ik daar echt 50 mocht? zijn er uitzonderingen buiten de bebouwde kom in duitsland waar je maar 50 mag rijden?