Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Maike_B - 17-10-2021 18:41:23
Geldzaken & Recht

Mag verhuurder zonder toestemming dakterras betreden en gebruik van maken?

Ik woon in een pand met 3 appartementen. woning op begane grond heeft eigen tuin. een dakterras grenst aan mijn woning op eerste verdieping, deze deel ik met de bewoner op de verdieping boven mij. het dakterras is toegangbaar via een deur in mijn appartement, of via een raam in het trappenhuis.

dit was altijd goed geregeld, totdat de bewoner op begane grond verhuisde, en mijn verhuurder daar zelf in ging wonen. nu gebruikt hij ons dakterras om zijn spullen op te bergen en betreed hij het ook regelmatig.

tegen mij en bewoner boven mij had hij gezegd, toen wij onze appartementen huurden, dat het dakterras word gedeelt tussen ons twee woningen. nadat wij reeds hem hierover hadden aangesproken, zegt hij nu: nee, het dakterras word gedeelt met alle drie woningen.

wij hebben ons huurcontract doorgenomen, maar er staat niks over een dakterras. het is ons woord tegen zijn, dus wij zijn niet echt optimistisch of wij er wat aan kunnen doen...