Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

JS
JStulp - 09-11-2021 13:46:14
Geldzaken & Recht

Hoe kan ik het beste om salarisverhoging vragen

Ik werk sinds een halfjaar voor een overheidsinstantie.

ik ben begonnen in schaal 9, ik denk omdat ik als junior ben gestart. mijn werkgever is erg tevreden met me. ik doe inmiddels alle werkzaamheden zelfstandig dus zou mezelf niet snel junior meer noemen.

nu zie ik op hun website al een tijdje een vacature staan voor dezelfde functie als die ik heb, omdat er een tekort aan personeel is. alleen in deze vacature staan betere arbeidsvoorwaarden. bijvoorbeeld dat je in het buitenland mag verblijven en online werkt en af en toe aanwezig bent (wat 1 van mijn collega's ook doet, hij woont in zweden). wat me erg aantrekkelijk lijkt, de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor een langere tijd en remote te werken. daarnaast is het een functie voor schaal 10. wel vragen ze 1,5 jaar ervaring. ik heb een halfjaar ervaring maar doe het erg goed volgens mijn leidinggevenden. ik zit nu onderaan schaal 9 en werk 30 uur (omdat ik ernaast ook studeer) en kan hiervan nog maar net rondkomen.

ik ben wel bang dat ik minder poten heb om op te staan omdat ik al bijna twee weken ziek ben (corona) en bang ben dat ik daar op beoordeeld word. 

wat zouden jullie doen in mijn  situatie. reageren op die openstaande vacature en toelichten waarom? of naar mijn leidinggevende gaan? ik vind het heel lastig.

bij voorbaat dank voor enig advies!