Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bitterbleu
Bitterbleu - 26-02-2022 17:35:49
Geldzaken & Recht

Garage na 3 jaar nog steeds vochtig. Hoe nu verder?

goedemiddag, graag uw tijd en aandacht voor het volgende. 3 jaar geleden heb ik voor het eerst in mijn leven een huis laten bouwen met een losstaande garage. tijdens het bouwkundig onderzoek gaf de bouwkundig adviseur aan er in de garage te weinig ventilatie was. de aannemer was van mening dat er wél genoeg ventilatie was. na wat heen en weer gesteggel heeft de bouwkundig adviseur (godzijdank) in het bouwkundig rapport laten opnemen dat hij van mening was dat er te weinig ventilatie was. ik ben in de winter verhuisd en uiteraard al mijn schuurspullen in de garage gezet. ik ben daarna een week of 4 niet in de garage geweest. toen ik na 4 weken in de garage kwam wist ik niet wat ik zag. alles zat onder de schimmel. plafond, spullen, kozijnen etc. ik heb foto's gemaakt, en gemaild naar de aannemer. ik heb een hoop spullen weg moeten gooien en ben een volle dag bezig geweest met schoonmaken. 



na 3 jaar is dit nog steeds niet opgelost. er zijn meerdere gaten extra geboord. de garage is geïmpregneerd, er zijn roosters geplaatst, er zijn werkzaamheden gedaan mbt de afvoer enz. twee weken geleden is er door een dakbedekker ventilatieroosters op het dak geplaatst. ook heeft hij het plafond helemaal schoongeveegd en de schimmel verwijderd. heeft allemaal niet geholpen. nu twee weken later zitten er weer allemaal natte plekken op het plafond en staat de schimmel er weer duimendik op. waardeloos.



de aannemer heeft iedere keer snel gereageerd en is ook snel tot actie overgegaan.
ik heb de huidige situatie weer gemeld bij de aannemer ondersteund met foto's. de aannemer zegt nu dat het eigenlijk ook wel logisch is omdat het om een halfsteens garage gaat en omdat het zoveel heeft geregend. dat het logisch is dat de muren verzadigd zijn. maar de muren zijn niet nat, de natte plekken zitten in het plafond. zelf roep ik al jaren dat volgens mij het dak lek is. met als kanttekening dat ik totaal niet bouwkundig onderlegd ben. maar daar praat de aannemer de hele tijd omheen. kortom, ik ben er klaar mee. dit kost me nu al 3 jaar tijd, geld en ergernis. ik wil de garage eindelijk kunnen inrichten. maar ik weet niet goed wat ik nu het beste kan/moet doen. als ik dit had geweten van die halfsteensgarage dan had ik dit op een hele andere manier aangepakt. maar ik ben daar destijds helemaal niet over geadviseerd:-( stom van me. wilt u mij adviseren wat ik nu het beste kan doen?