Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Co
Cor0789 - 11-05-2022 09:06:27
Geldzaken & Recht

Mag huurder inzage in facturen en kopie van servicekosten eisen?

Bij de jaarlijkse verhoging van de huur hebben wij ook een afrekening van de servicekosten 2021 gehad. plus een verhoging van de servicekosten voor 2022. 
de servicekosten zijn correct uitgesplitst in aparte posten.
over enkele van die posten zoals energiekosten algemeen ruimtes, onderhoudscontract verwarmingsketel, kosten huismeester, hebben wij en andere bewoners vragen. enkele bewoners hebben verhuurder gevraagd of hij een kopie van de facturen wilt geven via e-mail, maar dat wilt hij niet.
in een e-mail schrijft verhuurder: "wie inzage wilt kan afspraak maken op kantoor van verhuurder en dan zal de administratie uitleg geven."

mag verhuurder dit eisen? verhuurders kantoor is 250 km van waar wij wonen. het kost de bewoners een dag en reiskosten om inzage in de facturen te krijgen. via e-mail kost het niets. 

heeft iemand hier ervaring mee?