Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

atlas1302
atlas1302 - 09-07-2022 16:01:50
Geldzaken & Recht

Zaken afhandelen met bewindvoerder t.b.v. ouder

Waar ik al een tijdje over loop te piekeren, wat zal ik doen?

mijn moeder is opgenomen in een verzorgtehuis al een hele lange tijd, alzheimer. ze heeft een bewindvoerder, omdat ze vond dat ik niet haar zaken kon regelen in het buitenland, wellicht heeft ze daar gelijk in.
ik kom maar niet in gesprek met de bewindvoerder, ik dien een afspraak te maken om persoonlijk bij hem op kantoor te verschijnen. ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik op kaapverdië woon, en dat het een beetje lastig is om het op die manier te doen.

ik weet dus helemaal niets van de gang van zaken, ik ben mijn moeders enigste kind en kom ook nog eens voor in een testament. op een dag is het gebeurd natuurlijk, en dan begint het.

als ik alles zou aanvaarden moet ik naar nederland natuurlijk, maar de procedure`s duren zolang, notaris etc., dat ik mij afvraag...waar doe ik dat allemaal voor. voor hetzelfde geldt dat er helemaal niets te erven valt dan alleen wat peanuts! tja, weet ik veel...dat verzorgtehuis werkt niet voor niets en de bewindvoerder toch wel niet. ze heeft aow en een weduwe pensioen, best wel goed..maar alles is gerelateerd aan inkomsten, dus of er gespaard wordt? wie zal het zeggen.

maar als ik het niet aanvaard moet ik toch ook de notaris betalen en tekenen, maar ben niet van plan om daarvoor alleen naar nederland toe te gaan. hoe zit dat nu eigenlijk? die erfenis boeit me eigenlijk helemaal niet, tenzij het een paar ton is natuurlijk. en dat gun ik die bewindvoerder weer niet! of wat er allemaal aan vast hangt.

eigenlijk vind ik het een kromme bedoeling, wordt er eigenlijk wel over nagedacht dat erfgenamen blij moeten zijn met testamenten en al die flauwekul. wat stelt het in de praktijk nu eenmaal voor, niets...helemaal niets.