Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Harm_V
Harm_V - 06-09-2022 09:42:24
Auto & Vervoer

Zijn laadpalen voor thuis het geld waard?

ik vraag me af of laadpalen voor thuis het geld wel waard zijn.


 


ik heb sinds kort ervaring met een wallbox pulsar plus 3-fasen 11kw 16a. het lijkt er sterk op dat er niet veel meer gebeurt dan de 3-fasen naar buiten doorvoeren en via een schakelrelais en de juiste verbinding de stroom doorleveren aan de laadkabel.
ja, hij heeft wifi en bluetooth zodat je met een app de wallbox aan en uit kunt schakelen. dat had ook met een knop gekund, dus weinig meerwaarde.
bovendien wordt er een bijzonder slechte app bij geleverd die op android niet goed functioneert.


ik heb ook gemerkt dat er geen extra beveiliging op de wallbox zit, want mijn aardlekschakelaar klapte er eerder uit bij teveel stroom dan de wallbox.



verder geven leveranciers onvoldoende advies over welke laadpaal thuis voor jouw elektrische auto geschikt is. 


ik kreeg een 11kw 3-fase 16a laadpaal voor mijn nissan leaf. het maximale laadvermogen van de nissan is 6.6 kwh, en dan ook nog eens op 1 fase! dat vraagt 29a. dat kan die 3-fase wallbox helemaal niet leveren want die zit gezekerd op 16a.

kortom, ik heb het idee dat er veel gebakken lucht verkocht wordt en dat de consument slecht geinformeerd wordt.
wellicht iets voor kassa om een onderzoek aan te wijden?