Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pa
Patrickvdb001 - 13-09-2022 15:12:16
Vrije tijd & Tuin

Erfafscheiding en privacy

Hallo, 

wij hebben in mei 2021 een nieuwbouw huurwoning opgeleverd gekregen met een erfafscheiding van gaashekwerk, eigendom van woningbouwvereniging. hierin hebben zij hedera geplant van ongeveer 40 cm hoog om de 50cm. 

nu moesten we tekenen voor het feit dat je akkoord gaat met dit hekwerk en het feit dat je hier dus helemaal niks mee mag behalve de hedera laten groeien of zichtband/vlechtband er doorheen te doen. inmiddels is duidelijk dat wanneer er zichtband door het hek heen zit deze bij windkracht 7 en hoger vrij vatbaar is voor wind en hierdoor ook evt bijkomende schade. tevens onafhankelijk bedrijf abc hekwerk geeft aan dat deze hekken zodanig geplaatst zijn dat als er zichtband in zit de kans heel groot is dat er schade ontstaat aan het hek door bijvoorbeeld omwaaien. 

inmiddels groeit de hedera na 1.5 jaar maar heel erg matig en is er al een flinke hoeveelheid bijgeplant om het maar dicht te krijgen, helaas is het nog volledig doorkijkbaar en geeft het eigenlijk bijna geen enkele vorm van privacy. 

nu is het zo dat er contact is geweest met woningbouw en zij aangeven aangezien er voor getekend is, er of hedera of zichtband door het hek mag en verder is alles verboden. er is dus geen enkele mogelijkheid om snel op een veilige manier het hek privacy dicht te maken zonder er zichtband doorheen te doen wat tevens weer alle groei van de hedera teniet zou doen als ik dat nu zou plaatsen 

de vraag is dan ook wat kan ik hiermee, ik wil graag een hek wat niet omwaait door zichtband maar wel privacy en het liefst vandaag nog maar voor de hedera echt dicht groeit zijn we zo nog minimaal 2 jaar verder het liefst plaats ik een eigen hek naast dat van de woningbouw want ik en mijn kinderen willen graag weer privacy dat wat we nu heel erg missen ik hoor graag ideeën en gedachtes hierover