Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Shadowfax
Shadowfax - 17-09-2022 21:38:28
Geldzaken & Recht

Kan met deze bepaling een jaarcontract nog opgezegd worden na de proeftijd?

ik heb een nieuwe baan gevonden en ben nu het jaarcontract aan het doorlezen wat ik volgende week retour moet sturen. er staat in dat ik een proeftijd heb van een maand en ook het volgende: onverminderd het artikel 7:678 en 7:679 van het bw heeft elke partij na de proeftijd het recht om de arbeidsovereenkomst schriftelijk op te zeggen met inachtneming van de desbetreffende bepalingen. en dat per het einde van de kalendermaand zou moeten. de artikelen gaan o.a. over niet goed fuctioneren, niet juist behandeld worden door de werkgever etc.

maar mijn vraag is nu: kan ik ook na de proeftijd eventueel opzeggen als ik een andere baan heb gevonden of overtreed ik dan de regels en moet ik eigenlijk een jaar wachten?

ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken maar heb in het verleden vaker een jaarcontract gehad wat ik dus niet zomaar kon opzeggen en toen kwam ik net een hele leuke vacature tegen waar ik toen niet op gereageerd heb omdat ik geen zin had in het juridische getouwtrek.