Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bu
bubbleblower - 23-11-2022 23:10:07
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik erachter wie mijn computer in beslag heeft genomen?

in 2020 heb ik mijn computer ter reparatie aangeboden bij computerhulpalkmaar van de heren [edit redactie] in alkmaar.
toen ik die weer op wilde halen kon dat niet, omdat er inmiddels covid op het bedrijf was uitgebroken en dat heeft meer dan een jaar geduurd.

daarna zijn er verschillende afspraken gemaakt dat zij de computer kwamen langs brengen of dat ik ‘m mocht komen ophalen, maar of ze kwamen niet langs of waren niet aanwezig wanneer ik (op afspraak) mijn computer kwam afhalen. de laatste keer is 12 september dit jaar geweest.

inmiddels reageren ze niet langer op mails of telefoontjes én is het bedrijf uitgeschreven.
eén van de eigenaren [edit redactie] gaf uiteindelijk aan dat er beslag was gelegd op de inboedel en ik voor mijn computer bij de curator moest zijn.
volgens hem is hij ook niet verantwoordelijk voor wat in 2020 is gebeurd, omdat hij er sinds 2021 niet meer werkt.

sindsdien probeer ik te achterhalen wie die curator is om te voorkomen dat ik mijn pc definitief kwijt raak. via de andere eigenaar [edit redactie] kan dat niet, want die zit ondergedoken (kennelijk ben ik niet hun enige slachtoffer) en beantwoordt geen telefoons of mails.
en [edit redactie] heeft kennelijk zijn redenen om het niet te vertellen, misschien heeft die mijn pc al lang via een van zijn vele andere opgedoekte bv-tjes verkocht, zoals computerhulp 072 [edit - red.] dat gereviseerde pc's verkocht en net als computerhulpalkmaar één of twee maanden geleden nog bestond.

ook via de rechtbank kom ik geen stap verder, daar is geen registratie van een beslaglegging of insolventie.

dus hoe kom ik erachter welke curator mijn computer in beslag heeft genomen en voorkom ik dat de schijven van de computer worden gewist?