Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
geenwwalsfreelancer - 30-01-2023 17:57:43
Geldzaken & Recht

Heb je recht op ziektewet tussen 2 banen in of alleen voorbij de proeftijd van een maand als voormalig free lancer?

Mijn huidge dienstverband contract loopt af. ik heb onvoldoende ww rechten en zit nu in de ziektewet. ik heb een baan gevonden die precies aansluit op einde contract en wil mij beter melden opdat ik daar kan starten. baan is eenvoudiger en slechter betaald.
1. dit beter melden gaat tegen advies in van bedrijfsarts die zegt dat ik nog 2 -3 maanden ziek ben. mijn behandelaren vinden dat ik kan starten. 
ik denk zelf dat mijn hudige werkkring ziekmakend is voor mij en dat weggaan bijdraagt aan mijn herstel. ik zit in een omgeving met veel burn out in het hbo. stel dat ik proeftijd overleef en dan weer ziek word. heb ik dan gewoon recht op ziektewet onder nieuwe werkgever of kom ik weer terecht bij oude werkgever? er zou iets zijn van een 4 of 6 weken regel maar ik kan het niet vinden. ik heb onvoldoende ww rechten opgebouwd als voormalig free lancer ondanks 20 jaar werken. ik heb nieuw baas niet gemeld dat ik ziek ben nu.
ik las iets over benadelingshandeling maar snap het niet.
2. klopt het dat de nieuwe baas kan zien dat ik ziek ben geweest voor aanvang functie daar? tot hoeveer terug?
wie weet raadt voor mij?