Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ci
Cintmai - 16-03-2023 16:17:02
Winkels & Webshops

Niet in te leveren statiegeldflesjes Action

Sinds 1 juli 2021 wordt er statiegeld geheven op kleine plastic flesjes; zo ook op de buitenlandse flesjes van action.

vanwege dit statiegeld zou verwacht mogen worden dat de flesjes ook overal inleverbaar is zoals de overheid aangeeft.


het valt echter op dat uitsluitend de flesjes van action niet inleverbaar zijn bij aldi, lidl, ah of jumbo terwijl deze toch een nederlands statiegeldlogo bezit.


bij inleverpunten van aldi, lidl, ah en jumbo wordt gereageerd dat de flesjes buitenlands zijn en daardoor niet herkend worden door het apparaat.

na contact met de klantenservice van action krijg ik de reactie dat alle flesjes bij elke flessenautomaat in te leveren zijn en dat action mij niet kan helpen bij het terugkrijgen van mijn statiegeld.


het gevolg is dat ik dus geen idee meer heb waar ik mijn flesjes in kan leveren omdat dit consequent geweigerd wordt in de supermarkten en action geen thuis geeft.


nu is mijn grote vraag waar ik deze flesjes wél in kan leveren.