Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Kl
Klaas1992 - 30-03-2023 11:14:05
Huishouden & Energie

Oplevering nieuwbouw huurwoning

Goedemorgen, 

per 01-04-2023 heb ik (met een 12-tal anderen) een contract getekend voor een nieuwbouw (huur)woning. de sleuteloverdracht is morgen, maar ik krijg plots vanochtend een email met daarin het bericht dat de internetaansluiting vanuit ziggo pas 27-30 april gerealiseerd kan worden. in eerdere nieuwsbrieven is steeds volgehouden dat de aansluiting voor zowel internet als water op tijd klaar waren. in het huurcontract staat dat huurders zelf verantwoordelijk zijn voor de leveringscontracten van internet en water; echter, zolang er nog geen aansluiting ligt kunnen huurders geen contract afsluiten (omdat het een nieuw adres betreft en deze dus nog onbekend is in de ziggo-database). 

in verband met thuiswerken is een woning zonder internetaansluiting voor mij niet bewoonbaar (het gaat hier dus om de aansluiting die te laat schijnt aangevraagd te zijn). ik heb netjes op tijd aan de betalingsverplichting voldaan, en vind het niet chic dat dit pas een dag voor de sleuteloverdracht kenbaar gemaakt wordt. in het contract staat dat het pand nog in aanbouw is, en dat het dus voor kan komen dat de opleverdatum niet gehaald wordt. dat is hier niet van toepassing, omdat er akkoord is gegeven aan alle nieuwe bewoners om per 01-04 in te huizen. in mijn ogen kun je dat niet accorderen zolang basisvoorzieningen (zoals een internetaansluiting -al helemaal in deze tijd) nog niet in orde zijn. om dan vervolgens de aansluiting pas 4-5 weken later (27 april is immers een feestdag) te laten realiseren is vanuit de verhuurder in mijn ogen een kwalijke zaak. ik kan morgen de sleuteloverdracht niet accepteren, maar dan heb ik niets... ik ben verder alleen en niemand schijnt te weten wat ik hier het beste mee moet doen...