Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
niceprice - 28-06-2023 14:04:02
Huishouden & Energie

Pannen met inductie logo niet geschikt voor inductie

in maart heb ik een nieuwe keuken laten installeren. de inductie kookplaat (inventum) heeft sinds het begin kuren en valt relmatig uit. het bedieningspaneel is dan gloeiendheet en niet te bedienen.


vandaag is er een reparateur van inventum langgeweest die de main pcb, bedienings pcb en pit linksvoor heeft vervangen. dit uit voorzorg omdat hij geen fouten kon vinden er een kans is dat de software niet correct zou zijn.


een ander euvel is dat de plaat de warmte niet goed kwijt kan. achter genoeg ruimte maar inventum verreist ook dat er voor een sleuf zit om warmte af te voeren. dat is nu niet het geval dus dat ga ik zo snel mogelijk laten uitvoeren.


wat mij echter verbaasde is dat de pannen die ik speciaal heb aangeschaft voor inductie, ik kom van keramisch, niet geschikt zouden zijn ondanks dat de pannen het inductie logo dragen en de magneettest doorstaan. de kookplaat zou hier op korte termijn stuk van gaan. volgens de reparateur moeten dit massieve en egale pannen zijn zoals die van bk. de pannen die ik nu heb, hebben een patroon aan de onderkant en zouden niet geschikt zijn (zie foto’s).


mijn vraag: is dit kolder of heeft de inventum reparateur een punt?