Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
horchner - 08-03-2005 12:57:56
Auto & Vervoer

Wel of geen bekeuring door hectopaaltjes

de nederlandse overheid is scheutig met bekeuringen en op zich is dat prima. het leert/dwingt de nederlander netter maar vooral ook veiliger te rijden. echter als er onduidelijkheden zijn over welke verkeersregel wel en niet van toepassing zijn dan wordt het lastiger.


het probleem dat ik heb zijn de kleine 100 km bordjes op de hectometerpalen langs de nederlandse snelwegen. ze lijken 100% op de grotere exemplaren maar hebben kennelijk niet dezelfde status. zo was/is op de a4 richting amsterdam een snelheidbeperking van 90km/uur. tevens waren een aantal hectometerpaaltjes met de 100km aanduideling afgedekt. maar, formeel gezien, zou men weer 100 km/uur mogen rijden bij de eerst volgende niet afgedekte 100km aanduiding, toch? ik heb een e-mail naar postbus 51 gestuurd met deze vraag. ik kreeg echter een gek en verwarrend antwoord terug: 1. ja de grote van een verkeersbord maakt uit voor de geldigheid(?) en 2. ook al lijken de 100km aanduidingen op snelheidborden ze zijn het toch niet(?). ik moest ze zien als een soort reminder net als de gele bordjes van vroeger.


ik moet zeggen dat ik dit antwoord niet had verwacht. goed beschouwd is er sprake van plagiaat van eigen shelheidsborden. volgens mij was rijkswatrerstaat gewoon te lui om alle hectometer bordjes goed af te dekken. maar als er straks een bekeuring binnenkomt wat is dan het verweer?