Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hennybouman - 23-08-2005 19:08:09
Voeding & Gezondheid

Kleurstof Annato toegevoegd aan Uniekaas

sinds enige tijd voegt uniekaas de kleurstof annato toe aan de goudse kaas. ze zeggen dat het om een natuurlijke kleurstof gaat. de kleurstof annato is niet zo natuurlijk als men doet voorkomen. om de kleurstof uit de zaden te krijgen worden chemische middelen gebruikt. en deze kleurstof geeft volgens kamsteeg vaker reacties dan de azo kleurstof tartrazine. (bron: stichting voedselallergie). bij veel mensen geeft dit allergische reakties of ze worden er ziek van. o.a. ernstige gewrichtsklachten die aan reuma doen denken. voorheen was dit prima kaas zonder toevoeging van kleurstoffen of conserveermiddelen. het toevoegen van annato is naar aanleiding van een consumentenonderzoek door uniekaas waar uit kwam dat de consument de kaas te licht vond. (bron: uniekaas). hoeveel mensen zouden ze bij dit onderzoek hebben betrokken.


wat is belangrijker, de kleur van de kaas of je gezondheid. is meshanger kaas van de markt misschien een alternatief, is wel goedkoper en lekkerder. alhoewel smaken verschillen.


wat vinden jullie hier van.


zijn er gebruikers die deze kaas regelmatig gebruiken en zich grieperig voelen, zo van een algehele malaise gevoel, of mogelijk gewrichtsklachten hebben.