tr
door trudi_1 Jun 15, 2008 om 16:27
Vrije tijd & tuin

Bloembollen

Verleden jaar heb ik bloembollen besteld, maar ze niet allemaal in de tuin kunnen zetten. Ik heb ze in de verpakking laten zitten en in een vorstvrije kamer bewaard. Mijn vraag is, zijn deze bollen nog goed en kan ik ze rusti in de tuin zetten?

742 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

aquarius
door aquarius - Jun 15, 2008 om 16:59
259 Antwoorden / 63 Vragen
0

Als de bollen hebben kunnen "ademen" wel, dus als er gaatjes in de verpakking zitten, kun je de bollen t.z.t. gewoon planten. Sukses.

kiran
door kiran - Jun 15, 2008 om 19:13
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo trudi


Ik zou ze inderdaad nog planten, ook als er de nodige uitlopers aan zitten. Ik heb weliswaar, ondanks dat ik bijna 25 jaar een tuin heb, niet zoveel kaas gegeten van bloembollen. Maar mij is opgevallen dat 'overgebleven' bollen toch, of minder bloemen geven, (stelen komen alleen op) of de hoogte gaat verschillen. Maar weggooien is zonde. Dus toch maar lekker wroeten in de aarde! En maar zien, wat er nog allemaal op komt.


Succes met de blommetjes, groet, kiran

audb
door audb - Jun 16, 2008 om 13:21
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ik heb vorigjaar bij een supermarkt ook bloembollen mee genomen maar heb ze "even" in de schuur neer gelegd en dus vergeten.


Ik heb ze nu dit jaar in de tuin neer gedonderd en begraven omdat ik er van uit ging dat ze door de vocht niet meer op zouden komen maar tot me grote wonder komen ze gewoon op.


Wel weet ik zeker dat bloembollen mits goed droog bewaard worden en dan het liefst in (tuin) turf bewaard worden en op een koele -droge plaats deze de winter kunnen overleven.


Dit is alleen noodzakelijk als het erg dure bollenzijn zoals de  keizerskroon, amarillis enz enz.


goedkopere kunnen gewoon in de grond blijven zolang er niet te veel vorst is zullen deze de winter echt wel overleven evt afdekken met oud blad, compost of kranten helpt ook.

brynnar
door brynnar - Jun 16, 2008 om 13:22
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste Trudi,


Deze vraag is niet te beantwoorden zonder te weten om welke bollen het gaat. Graag wat meer informatie, dan kan ik uw vraag wat beter beantwoorden.


Mvgr - B

sh
door shan - Jun 16, 2008 om 14:57
104 Antwoorden / 37 Vragen
0

audb,
dat is niet wat mij verwondert,
je hebt ze immers in de grond gedonderd ?.
;-))



tr
door trudi_1 - Jun 16, 2008 om 15:43
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo, het gaat om tulpen- narcissen- en sneeuwklokjes.


Bvd dank

brynnar
door brynnar - Jun 16, 2008 om 16:27
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hallo Trudi,


Deze soorten zouden geen problemen moeten geven, zolang ze nog stevig aanvoelen. Je kunt ze het beste to September droog bewaren en dan pas planten.


Mvgr - B

punkkat
door punkkat - Jun 17, 2008 om 00:49
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kan bloembollen zelfs verscheidene jaren goed houden, als ze maar niet vochtig zijn en geen schimmels bevatten. Je kunt bloembollen zelfs na de bloeiperiode uit de grond halen, en weer voor een volgend jaar gebruiken. Je heb dan zelfs kans dat ze zich in de aarde vermeerderd hebben.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Co
Cor0789 - Sep 15, 2024 om 16:38
Geldzaken & recht

Verhuurder weigert inzage servicekosten aan huurcommissie. Wat nu?

Een huurder van onze flat (66 woningen)  heeft huurcommissie ingeschakeld om te beoordelen of de onderliggende facturen van de servicekosten wel kloppen. 

De huurcommissie heeft een onderzoeksrapport geschreven en de servicekosten op 0 gezet omdat verhuurder ondanks herhaald verzoek weigert inzage in de facturen te geven. 

Zoals huismeesterkosten terwijl er geen huismeeste ... Lees meer

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer