mo
door moermanc Sep 13, 2005 om 15:34
Vrije tijd & tuin

Hoe verwijder je bramenstruiken?

HELP!!!


Ik heb enorme bramenstruiken in mijn tuin, het is net onkruid. Ik kan ze blijven snoeien maar dat helpt van geen meter. Wie OOO wie weet hoe ik die ondingen permanent kan verwijderen????


Groeten                                                                                  Caroline


 


 

63308 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ph
door phinder - Sep 13, 2005 om 15:44
433 Antwoorden / 4 Vragen
0

uitgraven ?!?!

brynnar
door brynnar - Sep 13, 2005 om 15:50
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hallo Caroline,


Het klinkt erg simpel wat collega Niels Engel zegt, maar dat is wel de oplossing. Zo laag mogelijk afzagen en zoveel mogelijk uitgraven of eventueel frezen. Bramen zijn zeer stug en komen gemakkelijk weer op.


Natuurlijk zijn er middeltjes als Temik te krijgen, maar die zijn alleen voor professionele kwekers, en daarbij, die doden werkelijk alles wat ook in de buurt staat.


Helaas is dit een kwestie van de mouwen opstropen. Je kunt natuurlijk ook flink het snoeimes erin zetten om de struik wer wat vorm te geven.


Brynnar

joostw
door joostw - Sep 14, 2005 om 17:48
22 Antwoorden / 2 Vragen
0

Horizontaal afzagen tot op zo'n 20 cm. vanaf de bodem, paar gaatjes in bovenkant van de stomp, dik insmeren met onverdunde Round-up en met een plastic zakje afdekken.


Na een paar dagen nog eens insmeren.


Twee weken later zo diep mogelijk wegzagen/hakken, de rest rot wel weg.

bu
door buffy - Sep 18, 2005 om 12:30
26 Antwoorden / 29 Vragen
0

hallo caroline..bramen..4 jaar geleden uitgegraven..de uitlopers er uit gehaald en nu 4 jaar later komt er weer een uitloper ergens op een andere plaats..het enige wat ik kan doen is stevige tuinhandschoenen aandoen ( dorens )..kijken waar hij nu weer weg komt en weghalen zo goed mogelijk..'t wordt minder..dus wat is permanent? vr.gr.

he
door henk1943 - Jan 9, 2006 om 16:33
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

heb een tuin van 5000mtr met vaak het probleem van bramen struiken de enigste manier is los maken met een hooi vork of zo en de wortels ook verwijderen

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer