li
door lijzengakok Nov 14, 2006 om 20:16
Vrije tijd & tuin

Mol in het gazon

Hallo,


Heeft iemand een goede tip om verlost te zijn van mollen in de tuin (gazon)?


Alvast bedankt.

459 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 14, 2006 om 20:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er vanuit gaande dat je niet de Talpa direkteur bedoelde,  grapje...


maar met flessen half ingegraven in elk gat, dit geeft een vreselijk fluitend geluid, en ze vluchten naar de buren... en later kun je het statiegeld weer gebruiken als de mol weg is, wel eerst leeg drinken, proost..

ve
door verwijderd - Nov 14, 2006 om 20:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als er een ding is waar mollen een pleurishekel aan hebben, dan is dit wel herrie. De meest bekende tip is om bijvoorbeeld een leeg bierflesje, sausflesje of desnoods een stuk tuinslang in een molshoop te plaatsen. Je weet dat als je over de halsopening van een fles blaast, dat je dan een fluittoon krijgt. Laat de wind zijn werk doen en de mol zal a) de fles naar de glasbak gaan brengen (maar die kans is erg klein) of b) bij de buren een nieuw gangenstelsel graven.


Mvgr - B

ve
door verwijderd - Nov 14, 2006 om 20:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0






bestrijden van mollen

 


ff doorlezen dan komt u er wel vanaf


 

ve
door verwijderd - Nov 14, 2006 om 21:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"labswans@ hier komen slechts zeer dieronvriendelijke zaken voor en de laatse is mi ook nog verboden. De flesoplossing (eerst leeg te drinken door Gozik) zie ik niet in uw verwijzing hoewel dat wel een goede en wel naar de zin van de Partij voor de Dieren oplossing is.

ve
door verwijderd - Nov 15, 2006 om 00:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een mollenklem is zeer effectief..... maar daarna, wat dan? Ze zullen terug komen indien u verder niets meer doet.


Daarom kunt u het beste rondom uw (gehele) tuin zogenaamd 'dubbeltjesgaas' (gaas met gaten ter grootte van een dubbeltje)maken, doe dit dan tegen de erfgrens aan - nog wel op uw grond dus (voordat we hier weer andere problemen moeten bespreken....).


Graaf hiervoor een sleuf rondom uw tuin van ongeveer 50 cm diep. Dan dat gaas er in en onderaan een stuk (ongeveer 10-15 cm)omgebogen naar buiten toe. Zorg er ook voor dat aan de bovenzijde een stuk van ongeveer 10 cm uitsteekt, recht om hoog. Op deze wijze kan een mol niet (eventueel) boven de grond uw tuin in kruipen.


Het is een beetje werk, maar daarna zult u  (zeer) vele jaren geen last meer hebben van mollen, neem dat maar van mij aan.


Gr. Hutch

ve
door verwijderd - Nov 15, 2006 om 01:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat zou ik dan maar niet doen zolang die mol er nog zit.
Anders komen ze dus nooit meer weg.

ve
door verwijderd - Nov 15, 2006 om 17:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

er wordt gevraagd om goede tips om van die mollen af te komen


deze werken en het gat niet om hoe diervriendelijk ze zijn dat is een andere discussie m.i.

ve
door verwijderd - Nov 15, 2006 om 17:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het Dubbeltjes gaas kost wel vele hele euro's en veel werk, en weet je wel dat ze erg diep kunnen graven, en ook nog wandelen, dus bovengronds, dus 100% garantie, nee dus.. meer voor konijnen in de tuin, die niet door de buren met kerst geslacht mogen worden, dus binnenhouden dieren, en dan toch een vrijheid geven.. daarvoor is het meer geschikt.


De regenpijn los halen en tijdelijk in een gangetje zetten, en moeder natuur ver"DRIJFT"het probleem zelf, hopelijk geen hoosbui, zodat ze kunnen vluchten, maar de flessen leeggedronken door mij geven dubbel plezier, zowel voor mij als de buren die nu de Talpa krijgen.. dit is Latijns voor mol..

ve
door verwijderd - Nov 15, 2006 om 18:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi


er zijn ook mensen die gespecialiseerd zijn in mollen vangen, die komen ook vaker langs dan een keer, misschien dat er bij u in de buurt ook zo'n iemand is , misschien op te zoeken bij google als"mollenvanger"


succes

ve
door verwijderd - Dec 14, 2006 om 17:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, u zou bij een dierenarts in de buurt kunnen informeren. Zo een advies kost u niks en zo komt u toch op een diervriendelijke manier van de mollen af. Misschien dat de dierenambulance ook wel diervriendelijke foefjes heeft.

Succes!



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer