be
door bergje Mar 28, 2004 om 17:55
Vrije tijd & tuin

SACD speelt niet

De nieuwste CD van Boudewijn de Groot is een Super Audio CD. Nu heb ik een Aiwa DVD-systeem van een jaar oud en die speelt hem niet af (overigens éénmaal ineens wel!).
Navraag bij de leverancier van de DVD/CD-speler leert dat vele wat oudere DVD- home-audioapparatuur de SACD niet speelt. Van de nieuwste apparatuur kan slechts worden beoordeeld of hij het doet, door zo'n cd in het apparaat te stoppen.
Ik kan de CD dus niet spelen en voel mij in de maling genomen door de electronica-industrie.
Ben ik de enige?

1831 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tetter
door tetter - Apr 16, 2004 om 13:08
174 Antwoorden / 14 Vragen
0

De SACD standaard definieert 3 soorten SACD. De eerste twee types bevatten alleen Direct Stream Digital gegevens. De SACD met één laag kan 4,7 GB aan gegevens bevatten terwijl de dubbel gelaagde SACD tot iets minder dan 9 GB aan gegevens kan dragen. Het derde type SACD ‘SACD Hybrid’ combineert een SACD laag van 4,7 GB met een laag van een gewone audio CD. Op die manier kan de Hybrid SACD gespeeld worden op de meer dan 700 miljoen cd spelers die in circulatie zijn. De Hybrid SACD is dan ook de link tussen deze nieuwe technologie en de bestaande audio cd. Het is dan ook belangrijk dat je indien je geen nieuwe cd-speler wenst te kopen je alleen maar Hybrid SACD’s kan aanschaffen. De andere types SACD zal je niet kunnen afspelen op je cd-speler.
ps. de SACD van Boudwijn de Groot is een hybride SACD !! Advies: Even terug naar de platenzaak om de CD te laten 'testen'

jr
door jrmusic - Apr 16, 2004 om 13:08
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

De SACD van Boudewijn de Groot is een zgn Hybride SACD en zou het op iedere gewone CD-speler en SACD-speler moeten doen. Ook op een DVD-speler zou deze het moeten doen. Doet de SACD het WEL in de CD-speler dan zou ik de DVD-speler laten controleren. Doet de SACD het ook NIET op de gewone CD-speler dan zou ik terug gaan naar de winkel en de SACD om laten ruilen.

aj
door ajbvisser - Jul 25, 2004 om 20:29
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Heb hetzelfde probleem in een gewone audio cd speler. Op de cd staat dat deze cd op elke audio cd speler af te spelen is echter niet op de JCV XL-F 3000 heb hetzelfde probleem gehad met een CD van de Poema's. Speelt in de auto, in de dvd speler maar niet in de cd speler. De cd speler heeft alleen problemen hybride cd's, 'normale' heeft ie geen problemen mee. Ook in een andere JVC XL-F 3000 lukt het niet en de winkel zegt dat de cd goed is en in elke cd-speler moet werken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer