sa
door sallymarion Sep 25, 2006 om 14:47
Vrije tijd & tuin

Superlijm hoe verwijderen op je handen?

Beste lezer,


Heeft iemand ook ooit meegemaakt om per ongeluk superlijm toch op je hand geraakt? Dat is nu over mij gekomen.. gelukkig is mijn handen niet aan elkaar vastgeplakt...maar alleen vervelend dat het lijm nog op zit..ik wil graag dit verwijderen. Met welke middel moet ik beter verwijderen?


Ik hoop dat er een oplossing moet zijn, ik weet dat mijn domme fout is. Groeten van sallydekat.

66258 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 25, 2006 om 15:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met terpentine, maar ook dit kan huidirritaties veroorzaken.


Groet Richard

ve
door verwijderd - Sep 25, 2006 om 15:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een vettige substantie is dikwijls de oplossing, een vettige handcreme/plantaardige olie/boter of zoiets wil nog wel eens helpen.


Een beetje krabbelen met deze substantie versneld het. Van tevoren invetten kan dit soort problemen meestal voorkomen. Cyanoacrylaat lijm hecht niet aan vet/cq is een buffer tussen lijm en huid. Het te lijmen oppervlak mag absoluut niet vet worden.


Het beste is daarom toch wel latex handschoenen gebruiken.


groetjes Harrie

ve
door verwijderd - Sep 25, 2006 om 15:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

gewoon je handen een paar uur weken in het water,

ve
door verwijderd - Sep 25, 2006 om 15:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Marion,


dit kan iedereen overkomen..... probeer het, zoals reeds aangegeven, met aceton of terpentine. Hierna de handen goed wassen met zeep, liefst met bijv. 'Zwitsal'-zeep (of soortgelijk).


Gr. Hutch

ve
door verwijderd - Sep 25, 2006 om 20:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,

Als het aan de binnenkant van je hand zit, kan je het ook met een eeltvijl voorzichtig dunner maken. Daarna slijt het laatste beetje er sneller vanaf.
Helaas weet ik het uit eigen ervaring. Je bent dus niet de enige.

Veel succes.
Groeten Gnarfje



ve
door verwijderd - Sep 26, 2006 om 07:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er is geen veilige manier om het te verwijderen van je handen.


Heb wel iets gelezen dat je het met aceton kan verwijderen maar dat is niet 100% veilig. Het tast wel je huid aan.


Het beste is laten slijten. Je kan ook iemand bij een ehbopost in een ziekenhuis vragen of zij iets hebben . Want als je met je handen of vingers geplakt zou zitten kom je er ook bij terecht.


 

ve
door verwijderd - Sep 26, 2006 om 07:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste lezer,


iedereen bedankt voor het oplossing en antwoord, het komt inderdaad goed. Mijn lijm zijn bijna weg door het middel. Verder laat ik langzaam vanzelf slijten.


Groet,


Sally de kat, Marion

ve
door verwijderd - Sep 30, 2006 om 11:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi


Ik heb ook een keer superlijm of secondelijm aan mijn handen gehad en toen heb ik een stukje keukenro gepakt en daar een klein beetje terpetine op gedaan en het was helemaal weg en dan moet je wel je handen met zeep wassen en ik had helemaal geen last van huidirritaties.


groeten Pascal

ve
door verwijderd - Sep 12, 2008 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

bijna elke vrouw, die gekleurde nagellak gebruikt, heeft wel een flesje nagellakremouver , met of zonder asseton, maakt niet veel uit, met ben je sneller bevrijdin de kast staan een paar drupels werken, gebeurt mij regelmatig , dat ik mijn vingers vast kleef.. tijdens het hobbien grrrr......

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - Sep 29, 2024 om 19:46
Vrije tijd & tuin
Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Ik heb op mijn balkon een prachtige coleuspant in een pot die steeds meer bloemetjes krijgt. De plant is een siernetel. Zo langzamerhand word de pot een beetje te klein, en vraag ik me af of het geen kwaad kan om een bloeiende plant over te potten 

Lees meer

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer