Ro
door Roemer125 Mar 7, 2008 om 13:28
Vrije tijd & tuin

Wat te doen tegen mollen in de tuin

Echte mollenvangers menen, dacht ik, dat alleen vangen de enige methode is om mollen uit je tuin te krijgen. Is dat zo? Is er echt niet wat diervriendelijkers? Zijn er mensen met een succesverhaal? Mollen doen op zich nog wel nuttig werk: ze ploegen je tuin om. Maar het is zo jammer dat daarbij planten bedolven worden onder een berg aarde of zand en dat je voorjaarsbollen door de lucht vliegen.

4068 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 7, 2008 om 13:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als er een ding is waar mollen een pleurishekel aan hebben, dan is dit wel herrie. De meest bekende tip is om bijvoorbeeld een leeg bierflesje, sausflesje of desnoods een stuk tuinslang in een molshoop te plaatsen. Je weet dat als je over de halsopening van een fles blaast, dat je dan een fluittoon krijgt. Laat de wind zijn werk doen en de mol zal a) de fles naar de glasbak gaan brengen (maar die kans is erg klein) of b) bij de buren een nieuw gangenstelsel graven.


Mvgr - B

ve
door verwijderd - Mar 7, 2008 om 13:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die vraag is voor een muzikant niet zo moeilijk: herstellingstekens plaatsen...


Maar even serieus: ik denk dat vangen wel één van de meest zekere is. Gelukkig hebben wij er hier niet zo'n last van: ik woon te dicht bij de kust, het is hier voornamelijk zandgrond en daar gedijen ze niet zo goed in. Bovendien heb ik alleen tegels in mn tuin.

ve
door verwijderd - Mar 8, 2008 om 00:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een kleine troost. In het voorjaar verlaten de mannetjes mollen hun territorium en gaan opzoek naar vrouwtjes mollen. Dat is de periode dat er veel gegraven wordt en er veel molshopen in de tuin gemaakt worden. Eind juni is er nog een periode dat er meer gangen en molshopen zijn, dan verlaten de jongen het nest. De rest van het jaar is er weinig overlast van mollen. Als u de mollen toch wilt verjagen is het planten van keizerskronen ( fritillaria imperialis) een milieu -en molvriendelijke methode.

ve
door verwijderd - Mar 8, 2008 om 00:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag winnie,

Dit topic is in het najaar al zeeer uitgebreid aan de orde geweest.

Kijk eens even op de site dan vind u het wel. Antwoorden plenty.

Hardware ERror MAN.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Mureuswausss - Jun 13, 2024 om 01:46
Computers & telefonie

Samsung komt zijn verplichtingen niet na betreft reparatie in garantieperiode

Goedenavond Kassa,

Eind september 2022 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy S22 aangeschaft volledig nieuw in gesealde verpakking met de volledige gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Nu is er tijdens deze periode een mankement opgetreden met de telefoon. 
De touchscreen in de 2 bovenste rijen functioneert/reageert niet meer.

Vanzelfsprekend heb ik een repa ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

Pe
Peanut71 - Jun 16, 2024 om 11:34
Winkels & webshops

Pakketten niet ontvangen of kwijt

Via Expresswear 2 keer pakketten kwijt.  2 kledingstukken besteld, 1 ontvangen via PostNL. Zelf achteraan moeten gaan, geen reactie meer gehad vanuit klantenservice, uiteindelijk betaald. Het andere kledingstuk vanuit ontevredenheid geretourneerd via DHL en wederom het pakket zoekgeraakt. Ik zou nu dus in totaal EUR 251 moeten betalen zonder iets te hebben ontvangen. Kan dit zomaar? Moeten zij w ... Lees meer