Indonesische rendang
Als je bij de Chinees Rendang bestelt, krijg je bij vaak rundvlees in een donkere ketjapsaus. Wij vinden dit erg lekker, maar het zelf maken is me nog nooit gelukt. Heb alle soorten rendang die je in de supermarkt kunt kopen - geen toko binnen 50 km van hier :( - maar nog nooit dezelfde smaak voor elkaar gekregen.
Heet dit eigenlijk wel rendang?
Heeft iemand een tip?
ictinus, als je Googeld en vraagt: hoe maak je rendang krijg je een heleboel recepten. Van gewoon tot tante Kitty en Oma. Ik zou zeggen: print er een paar uit en ga eens aan de slag. Smakelijk!
Er zit een wereld van verschil tussen "indonesische" gerechten van een chinees restaurant en echte indonesische grechten. Wellicht dat de supermarktvarianten authentieker zijn, wn dus anders dan van de chinees.
Als ik Nasi maak met een boemboe uit de supermarkt lijkt die in ieder geval meer op de nasi die mijn oude indische buurvrouw maakt dan wat je bij de chinees krijgt.
Zoals jorisw al meldt, het is vermoedelijk een Chinese versie van rendang. In Indonesische/Indische rendang komt geen ketjapsaus voor voor zover ik weet (en gegeten heb) maar wordt met kokos(melk) gemaakt. Als je echte rendang wilt eten dan zou ik eens in een echt Indonesisch restaurant gaan eten of het kant en klaar bij een Indische toko kopen. Als je zelf iets wilt maken wat lijkt op wat je omschrijft (met rundvlees neem ik aan) zou je dit recept eens kunnen bekijken: KLIK.
Een recept voor rendang vind je hier: KLIK.
Als je in een echt Indisch restaurant rijsttafel bestelt kun je diverse soorten vlees eten en proeven waaronder in de regel ook rendang.
vr.gr.
@tenormin
Dank je voor je reactie maar ik heb allerlei recepten uitgeprobeerd, me een ongeluk gegoogled, maar tot op heden nog steeds niets gevonden wat zo smaakt.
@jorisw
ook dank voor je reactie, maar ik denk niet dat de boemboe uit de supermarkten echt authentiek zijn, of althans authentieker. Ik kook veel Indiase gerechten en geloof me, de Kip Tandoori en Madras pakketten uit de supermarkt halen het niet bij het echte werk. Vergeet niet dat een supermarkt voor de grootste gemene deler gaat... de gemiddelde Nederlander die niet al te veel wil experimenteren.
Succes ermee en graag gedaan. Ik ben het met je eens dat die kant-en-klare pakketten zoals voor Indiaas eten het niet halen bij zelf maken. Wel zijn goede ingrediënten (curry's) ervoor vaak op de "buitenlandse afdeling" te vinden.
vr.gr.
Eind 2005 kwam ik op een site terecht waar ontelbare Indonesische recepten te vinden waren, Tante Lenny's kookhoekje.
Inmiddels heet het "Tante Lenny's Indonesisch kookhoekje" en is het aantal recepten enorm uitgebreid, niet alleen Indonesisch maar ook Molukse en Afrikaanse recepten, met veel toegevoegde foto's.
In de loop der jaren is het aantal loftuitingen in het gastenboek tot een enorm aantal gegroeid, waaronder ook die van mij, maar dat is niet zo relevant.
Klik-> Tante Lenny
Recepten voor Rendang heb ik ook gevonden, misschien staat er iets voor je bij?
Klik op een letter van de index op dit gedeelte van de site, in jouw geval dus de R van Rendang, er staan meerdere rendang gerechten.
Klik-> Index
Bij de site staat ook omschreven wat de betekenis is van soms moeilijke ingrediënten en wat men daarvoor in de plaats zou kunnen gebruiken, maar tegenwoordig is bijna elk kruid of exotisch gewas wel te koop in Nederland.
Succes met vinden en koken.
Als je zover bent stuur ik je mijn adres wel, kun je me uitnodigen om jouw lekkers te komen proeven ;-)
@gompy2, leuk, zo'n "zelfuitnodiging" maar als ictinus je al zou willen uitnodigen, hoe doe je zoiets op een site waar geen PB knop te vinden is, oftewel, een Persoonlijk Bericht kan versturen? Dus gaat de Rendang je "bekkie" voorbij.
@Ictinus, Is inderdaad heel lekker, ictinus en echt best zelf te maken, je moet alleen niet verwachten dat je in één keer die smaak te pakken hebt die je in Indische, in jouw geval Chinese keukens tegenkomt. Maar oefening baart kunst.
[quote=tenormin schreef op zondag 21 apr 2013, 11:09]
@Ictinus, Is inderdaad heel lekker, ictinus en echt best zelf te maken, je moet alleen niet verwachten dat je in één keer die smaak te pakken hebt die je in Indische, in jouw geval Chinese keukens tegenkomt. Maar oefening baart kunst.
Als ik dit zo lees dan ben jij vast een Heldin in de keuken.
Dan moet jij ons maar uitnodigen, toch?
Je hebt een groot en ruim hart, dus voor een zielepoot als ik heb je vast wel een plaatsje over ;-)
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer