door SILveriuS1959 4 aug. 2020 om 16:31
Voeding & gezondheid

Wmg tariefcode

De apotheek (BENU) berekende bij de uitgifte van medicijnen de WMG tariefcode 14,xx euro) De BENU apotheek gaat hier nogal flexibel mee om. In een periode van 6 weken na verrandering van medicijnen berekende deze apotheek viermaal deze code 52,xx euro op twee maal huisartsenbezoek .. De uitleg is minimaal en staat ook op het geneesmiddel en duurt niet langer dan een minuut. Ik had contact met de klachtenmanegement Menzis die voldeed aan het magnezen van mijn klacht. In mijn opinie is het een verkapte loonkostensubsidie en ik moet me beklagen bij de apotheker en de cirkel is weer rond en ik moet aftikken van het eigen risico. Aannemend dat dit alleen bij mij gebeurt denk ik dat mediaaandacht nodig is. Inmiddels berekende men mij reeds 8 keer de WMG tariefcode.

663 4 Rapporteer
door tijger1 - 4 aug. 2020 om 17:11
40842 Antwoorden / 21 Vragen
3

De apotheek rekent niets voor het huisartsenbezoek.

Als u een nieuw medicijn voorgeschreven krijgt, betaalt u voor de eerste keer terhandstellingskosten en voor het recept. Krijgt u weer andere medicijnen, betaalt u dat opnieuw.

 Het maakt niet uit hoelang die uitleg duurt. 


Is geen verkapte loonkostensubsidie, maar gewoon de vergoeding voor de apotheek voor hun werkzaamheden. U zult toch ook niet voor niets werken?


En als er bij u dit jaar al 8 keer de WMG code is berekend, hebt u al 8 keer medicijnen gehad. 

door heremietkreeft - 4 aug. 2020 om 17:33
12255 Antwoorden / 177 Vragen
0

Ik sluit mij geheekl aan bij de al geven reactie van @TIJGER1. Bij levering van nieuwe medicijnen is hetgeen u noemt een geheel normale en ook geaccepteer de gang van zaken. Indie u het er onverhoop toch niet mee eens ben kunt u navraag doen bij info@skgz.nl en dan zult u m.i. eenzelfde reactie krijgen (Stichting Geschillen Ziektekosten)

ne
door neodutchio - 4 aug. 2020 om 17:49
3617 Antwoorden / 11 Vragen
1

Vroeger, toen je koe nog met een korte oe schreef en drempels nog kuilen waren, zaten deze kosten allemaal verstopt in de totaalprijs. Al sinds jaar en dag worden de kosten nu inzichtelijk gemaakt. U mag uzelf dus gelukkig prijzen dat u de laatste jaren geen geneesmiddelen nodig hebt gehad. Tenzij het u nog nooit is opgevallen.

mr
door mrmoto - 5 aug. 2020 om 09:24
136 Antwoorden / 4 Vragen
0

is al jaren zo en tot dat u uw eigen risico van 385 euro nog niet is afgelost moet u dit dus zelf betalen .

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

li
liabour - 26 sep. 2020 om 17:12
Geldzaken & recht

Legitiem erfdeel

L.S.
mijn man en ik waren op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Hebben per testament kind uit eerder huwelijk onterfd. Mijn man is 15 jaar geleden overleden. Klopt het dat kind geen aanspraak meer kan maken op legitiem erfdeel omdat periode van 5 jaar is verstreken? Lees meer

kn
kniefke - 26 sep. 2020 om 13:01
Geldzaken & recht

Pauze niet betaald

Ik werk in als hotel als receptioniste waarbij ik 8 uur per dag moet werken,helaas door de Covid 19 zit ik in mijn eentje achter de balie ipv 2 waarbij ik dus alle taken te doen heb,hotel receptie en voor de andere faciliteiten in het gebouw
Als het even rustig is probeer ik een sigaret te roken wat meestal niet verder komt dan enkele trekjes want dan staat er wel iemand voor de balie of gaat ... Lees meer

willem3e - 25 sep. 2020 om 14:48
Computers & telefonie

Inscannen via HP photosmart B110

Scannen met behulp van de HP photosmart B110 via HP Solution center gaat niet meer omdat ik Adobe Flashplayer heb verwijderd omdat deze problemen kan veroorzaken.
Is er een andere oplossing om toch, b.v. een document, rechtstreeks vanaf de printer/scanner naar de laptop te scannen?
Nu even opgelost via een SD kaart. Lees meer