sa
door sabel Feb 5, 2021 om 19:00
Vrije tijd & tuin

Heb ik recht op dezelfde dienst?

Via vakantie veilingen een toegang gewonnen voor 2 personen bij een sauna. Door Covid is de dinsdag niet doorgegaan en heb ik nu een voucher gekregen in de waarde die zij hebben ontvangen voor onze toegang. De waarde is zo laag dat het niet mogelijk is om 1 keer toegang te kopen voor 1 persoon. Ik lever dus in op de waarde van de gewonnen veiling. De Sauna heeft de vakantieveilingcoupon al geïncasseerd voordat ik de dienst heeft afgenomen. Mag dit zomaar. Ik voel me behoorlijk bestolen.

1632 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Pharmacopolam Circumforaneum
door Pharmacopolam Circumforaneum - Feb 5, 2021 om 19:03
1389 Antwoorden / 10 Vragen
0

Ze moeten  na  bepaalde tijd geld terug geven.... of de  veilingkosten hier ook bij zitten weet ik niet...

Maar  voor  2 personen uitbetalen, dan zou je winst halen...
Denk dat zij helaas gelijk hebben.

sa
door sabel - Feb 5, 2021 om 19:10
14 Antwoorden / 7 Vragen
0

Het is nog sterker de waarde van de voucher is lager dan het bedrag exclusief veilingkosten. Totale prijsverschil is 7,60 Euro. Het gaat me niet om het geld maar om dezelfde dienst nl 2 x toegang.

tijger1
door tijger1 - Feb 5, 2021 om 19:20
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

U hebt niets gewonnen, u hebt het hoogste bod uitgebracht. 


U moet bij vakantieveilingen zijn. 

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Feb 5, 2021 om 20:25
2071 Antwoorden / Vragen
0

Dus de sauna heeft u een voucher gegeven ter waarde van het bedrag dat zij van de veiling hebben gekregen? Wow, zo leer je nog eens hoe de geldstromen lopen.
Ik vind dat de sauna fout zit. U heeft kaarten gekocht en zij hebben de verplichting op zich genomen dat te leveren. Ze moeten u dus een voucher geven voor wat er op die tickets staat, dat hoeft niet in geld, dat mag ook in natura.

justmeagain
door justmeagain Feb 5, 2021 om 21:10
623 Antwoorden / 8 Vragen

Ts heeft toch geen overeenkomst met de sauna maar met de veilingsite?

Henk De Zevende
door Henk De Zevende Feb 6, 2021 om 13:32
2071 Antwoorden / Vragen

Dan zou het moeten gooien op het feit dat de veiling geen tickets veilt maar een saunagang en dat ze dus wel tickets hebben geleverd maar niet de saunagang en dat de veiling het aankoopbedrag dus terug zou moeten storten omdat ze niet geleverd hebben wat beloofd. Zijn veilingen daar niet van gevrijwaard? Dan wordt veilen wel een hele lastige business of je moet de verkoper niet kan uitbetalen totdat de koper heeft bevestigd dat het product voldoet.

justmeagain
door justmeagain - Feb 5, 2021 om 21:09
623 Antwoorden / 8 Vragen
1

Door covid is die DINSDAG niet doorgegaan.
Wanneer heeft u het hoogste bod dan uitgebracht en wanneer heeft u geboekt bij de sauna?
Boeken en bieden tijdens Corona lijkt me niet heel handig.

rj
door rjw - Feb 6, 2021 om 15:23
3268 Antwoorden / 5 Vragen
1

Het lijkt me dat je hoogstens een vergoeding (cash of voucher) krijgt voor het bedrag dat je hebt betaald. Zou anders wat zijn zeg: dan "win" je iets voor een tientje, waarvoor je normaal 50 euro moet betalen en mag het bedrijf even 40 euro meer gaan betalen dan wat ze hebben gekregen. Lekkere business case voor de consument, minder voor de ondernemer.

panter22
door panter22 - Feb 6, 2021 om 15:35
6599 Antwoorden / Vragen
0

Kijk in de algemene voorwaarden van vakantieveilingen:
https://www.vakantieveilingen.nl/algemene-voorwaarden.html
A
rtikel 4:
4. Veilingaanbod
1. Win je een veiling, dan ga je een overeenkomst met ons aan. Wij leveren de producten, tickets en vouchers. Verzilver je een voucher of maak je een reservering, dan ga je een nieuwe zelfstandige overeenkomst aan met een aanbieder. We maken daarin dus onderscheid tussen producten (goederen) geleverd door ons en diensten (vouchers, waardebonnen, tegoeden) geleverd door aanbieders. Wij verkopen voor de aanbieders, zij geven ons opdracht om bijvoorbeeld vouchers te verkopen via de veilingsite.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende Feb 6, 2021 om 19:43
2071 Antwoorden / Vragen

Zijn die voorwaarden rechtsgeldig, want als ze rechtsgeldig zijn dan is vakantieveiling dus nergens voor verantwoordelijk en slaat de opmerking dat je verhaal moet halen bij vakantieveiling dus nergens op?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer

Fr
Fred Kuperus - Apr 29, 2024 om 18:18
Huishouden & energie

Instelling WTW unit

De WTW unit is geplaatst naast een cv die de vloerverwarming en het tapwater verzorgt. We hebben een huurwoning sinds 5 jaar en al net zo lang problemen met de atmosfeer in huis, Het stinkt heel vaak; het is vaak kurkdroog; het tocht; het ene moment is het koud en dan weer warm. Wie kan mij helpen, via de woning stichting en de installateur wordt ik het bos in gestuurd. Het gaat om een Zehnder wtw ... Lees meer