Bitterbleu
door Bitterbleu May 19, 2019 om 16:33
Vrije tijd & tuin

Zinken regenpijpen veroorzaken vlekken op tegels.

Goedemiddag. Afgelopen week heb ik gezien dat na een regenbui er vlekken op onze nieuwe bestrating zijn gekomen. Die zijn afkomstig van de regenpijpen en omlijsting van ons dak die allemaal van zink zijn. Weet iemand of die vlekken (makkelijk) zijn te verwijderen en waarmee?

5660 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Topantwoord

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 19, 2019 om 16:44
16714 Antwoorden / 202 Vragen
11

Het lijkt mij dat de vlekken wel weer vanzelf verdwijnen maar eventueel kan het gebruik van schoonmaakazijn (verdund) een opolossing zijn.m

Topantwoord

tijger1
door tijger1 - May 19, 2019 om 16:46
42060 Antwoorden / 21 Vragen
10

Ik lees hier over zink oxide. Gaat weliswaar over dierenkooien, maar als u de tegels boent met water en azijn, daarna goed spoelen met water, zou het weg moeten zijn. Eerst maar op klein stukje proberen.


Zinken voorwerpen vormen aan de buitenkant na verloop van tijd zinkoxide. Dit witgrijze poederige laagje is gevaarlijk. Bij een nieuwe verzinkte kooi of bench, kun je deze het beste een paar dagen of weken buiten laten staan, zodat hij iets gaat verweren. Daarna met een stevige borstel met zuur (bijvoorbeeld met een sopje met (schoonmaak)azijn) de zinkoxide verwijderen en dan is je kooi of bench veilig te gebruiken voor je vogel. Als je regelmatig een verzinkte kooi goed poetst met een stevige borstel en afspoelt met een mild zuur, zoals azijn, poets je het laagje nog verder weg en verlaag je het risico. In zuur lost het laagje zinkoxide op en wordt weggespoeld. Let op: ook veel fruit is vaak iets zuur, dus fruit tussen gegalvaniseerd gaas doorduwen kan problemen geven, daar het zinkoxide door het fruit wordt opgelost en aan het fruit kan blijven zitten!

Topantwoord

sjjoppy
door sjjoppy - May 19, 2019 om 17:04
7119 Antwoorden / 3 Vragen
13

Het kan zijn dat de nieuwe bestrating  na een regenbui ook zonder regenpijpen vlekken vertonen.
Zou het even aanzien. Hier leest u er meer over.
https://vanharn.nl/witte-vlekken-op-mijn-bestrating-kan-dat-kwaad/

Bitterbleu
door Bitterbleu - May 20, 2019 om 22:00
55 Antwoorden / 58 Vragen
0

Dank u wel voor de moeite en reacties. Ik ga eerst voorzichtig aan de gang met schoonmaakazijn.

tijger1
door tijger1 - May 20, 2019 om 22:34
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Mooi, laat ook even weten of het gelukt is.

ja
door jan24 - May 22, 2019 om 11:03
108 Antwoorden / 4 Vragen
1

Mogelijk ten overvloede, maar uw nieuwe bestrating is niet gecoat? Zo ja, dan zou ik extra voorzichtigheid in acht nemen bij het reinigen.
In het andere geval zijn de aangedragen oplossingen met schoonmaakazijn afdoende.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Mark Jeronimus - Feb 26, 2024 om 16:02
Geldzaken & recht

iLost raakt spullen in tas kwijt

Ik heb onlangs een tas verloren op de bus. Op de pagina van Connexxion heb ik een link gevonden voor verloren/gevonden voorwerpen, deze linkt door naar iLost. Ik kon geen enkele andere mogelijkheid vinden om contact met Connexxion op te nemen over verloren voorwerpen.

Na wat onderzoek op internet blijkt iLost een internationaal platform te zijn waar allerlei bedrijven hun gevonden voorw ... Lees meer

Priscilla B
Priscilla B - Feb 28, 2024 om 12:39
Winkels & webshops

Woneninterieur.nl mooie beloftes maar niets ervan waar.

Van tevoren reviews opgezocht. Deze waren destijds 50/50. Dus voor de bestelling nog contact opgenomen met de website over de levertijden. Ik werd verzekerd van de 2 weken levertijd en kreeg een screenshot van het bestelsysteem. (Geen idee uiteindelijk of dit echt was of niet). Toch besloten om te bestellen (10-11-2023), gezien ik de desbetreffende stoel nergens anders kon vinden. Na 12 dagen heb ... Lees meer

Chalene
Chalene - Feb 26, 2024 om 21:09
Computers & telefonie

Verborgen WIFI hoe haal ik dit weg

Ik heb per ongeluk mijn WIFi verborgen nu 
wil ik dat graag ongedaan maken. Wie kan
mij dit op een makkelijke manier uitleggen. Lees meer