na
door nao veure Mar 14, 2022 om 19:32
Winkels & webshops

Eb bike prijs bij levering hoger dn aankoopprijs

In juli 2021 twee e bikes gekocht van het merk Flyer. Levering zou in maart 2022 plaatsvinden. 400 euro per fiets aanbetaald.Kreeg van de winkelier te horen dat levering minimaal uitgesteld zou worden tot na week 22 in 2022 omdatde fabrikant problemen ondervond met levering van onderdelen. Tevens te horen gekregen dat de fietsen waarschijnlijk 500 euro per fiets duurder zou zijn dan de aankoopprijs. Kan dit zomaar?

7157 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ne
door neodutchio - Mar 14, 2022 om 19:49
5049 Antwoorden / 12 Vragen
1

Heel zwart wit zou je zeggen dat wat er overeengekomen is bepalend is. Echter is het geen verrassing dat door leveringsproblemen de prijzen omhoog gaan. Je hebt niets aan een aanbetaling als de fietsenmaker failliet gaat omdat ze nu flink geld moeten gaan bijleggen. 

U zou in gesprek kunnen gaan om er samen uit te komen. U kunt annuleren, u kunt bijbetalen, u kunt voet bij stuk houden of u kunt gaan middelen.

HenkDeZevende
door HenkDeZevende - Mar 14, 2022 om 20:28
1798 Antwoorden / Vragen
1

Nou nee, met de aanbetaling is de koop gesloten en ligt de prijs vast. Nou zullen ze wel proberen de koop te ontbinden als u voet bij stuk houdt om er onderuit te komen.maar u heeft een deal, daar kan uw leverancier niet een hogere prijs van maken. U heeft alles zwart op wit?

mahadma
door mahadma - Mar 14, 2022 om 20:39
11351 Antwoorden / 51 Vragen
3

1 vraag: Wat staat er op de aankoop nota/contract? Als daar een definitieve prijs op staat, zonder optie dat de prijs bij levering kan veranderen, lijkt het mij dat die prijs leidend is. Anderzijds zijn de grondstoffen voor accu's aanzienlijk meer gevraagd en door gebrek aan grondstoffen ook duurder geworden. Vraag de verkoper waar die verhoging in zit.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 16, 2022 om 10:49
16545 Antwoorden / 202 Vragen
0

Wettelijk dient de verkoper te leveren tegen de afgsproken prijs omdat indien dat niet gebeurt er sprake is van eenzijdig niet nakomen hetgeen in de volksmond betekent dat er dan sprake is van wanprestatie. U geet aan dat u al heeft aan betaald en daarmee de prijs inderdaad ook op papier staat. Dan is het simpelweg: koop = koop / afspraak is afspraak.
Dat betekent ook dat u de koop kunt annuleren en de reeds gedane aanbetaling terugvorderen Ik geef u daarvoor geef ik u zo een aantal verwijzingen omdat dat uiteindelijk, na een eenvoudige ingebrekje stelling, mogelijk nader procederen zou betekeken.
Bent u rechtsbijstandsverzekerd, schakel die dan in, dat is het neest eenvoudige en daar betaalt u ook uw premie voor.

M.b.t. uw wettelijke recht en mogelijkheden:  https://www.consuwijzer.nl/prijzen-en-kosten/prijzen/de-verkoper-zegt-dat-de-prijs-niet-klopt-wat-nu ;  https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-verzoek-om-levering-tegen-afgesproken-prijs/   en https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/  

Juridisch advies volgens kassa:

Voor juridisch advies kun je je ook wenden tot:

- Het Juridisch Loket, tel. 0900 – 8020:    € 0,10 per minuut (met een maximum van € 12,50). Daarnaast betaalt u een starttarief van 4,5 cent en de normale belkosten. Zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl

- ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), tel. 088-0707070 (nationaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.30 uur, zie voor meer informatie: https://www.consuwijzer.nl 


PvBaak48
door PvBaak48 - Mar 16, 2022 om 11:00
65 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als van te voren offerte door beiden ondertekend is is dit bindend.

panter22
door panter22 - Mar 16, 2022 om 12:16
6599 Antwoorden / Vragen
0

Je koopt de dure trendy fiets waarvan er niet veel te koop zijn.Die fiets wordt pas 8 maanden later geleverd.
En nu wordt de levering weer uitgesteld, 
Moest je misschien bestellen of intekenen en is die €400 bedoeld om te voorkomen dat je van de koop af zou zien,
Zoveel meer betalen door leveringsproblemen, dat had de fietsenmaker niet kunnen voorzien.
Heb je wel een vaste prijs afgesproken en is niet afgesproken dat de prijs bij levering kan wijzigen?
Het lijkt mij iets anders dan een fiets bestellen die binnen korte tijd door de fabriek geleverd wordt. Dan betaal je de verkoopprijs.


ma
door malty - Mar 16, 2022 om 12:35
1112 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat staat er in de Algemene voorwaarden en op aankoopbewijs over prijsaanpassing door fabrikant. 

lees https://www.klabouadvocaten.nl/prijsverhoging-doorberekenen-aan-klant/

Ja
door JannieBoe - Mar 16, 2022 om 13:16
124 Antwoorden / Vragen
0

Nee, dat kan niet zo maar. Kijk ook eens bij de Consumentenbond. Na het sluiten van een overeenkomst mag het alleen als het in de algemene voorwaarden staat.

1paul
door 1paul - Mar 17, 2022 om 08:30
2944 Antwoorden / 0 Vragen
0

lees het koopkontrakt na, hierin kan staan dat de prijs bij levering af kan wijken door omstandigheden zoals tussentijdse btw verhoging tegenvallende vervoerskosten enz enz.

in de autobranche heel normaal trouwens.

staat er niets in hierpover dan zal de leverancier de fietsen moeten leveren tegen de afgesproken prijs.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

bertwassenberg
bertwassenberg - Dec 11, 2023 om 11:58
Computers & telefonie
TELEFOONTERREUR

TELEFOONTERREUR

Sinds enige tijd belt regelmatig een nummer uit Breda dat ik niet ken én dus niet opneem. Het is tekens hetzelfde liedje. Er wordt gebeld, ik accepteer de oproep niet en binnen 2 seconden wordt opnieuw gebeld. Ik neem weer niet op en dan blijft het enige tijd/uren stil.
Wie/wat zit achter dit nummer?
Hoe kom ik er vanaf? Blokkeren via de iPhone helpt niet! Lees meer

Balou1984
Balou1984 - Dec 8, 2023 om 15:01
Elektronica & tv

Samsung neemt geen contact met mij op.

Ik heb 2 maanden geleden bij MediaMarkt een koelvriescombinatie gekocht en die maakte direct bij aansluiten al 2 verschillende harde geluiden.
MediaMarkt heeft toen gezorgd dat Samsung contact met mij opnam en een monteur gestuurd die heeft er een noiceplaatje tussen gezet en gezegd als dit niet helpt moet u weer contact opnemen dat heb ik gedaan.
MediaMarkt heeft toen zelf nog 2 monteur ... Lees meer

AV
AVZ2000 - Dec 9, 2023 om 17:56
Geldzaken & recht

Woning kan niet op slot, huur betalen?

Een tijd geleden was er een waterlek in mijn woning. Aangezien ik op dat moment niet aanwezig was, werd het slot van de voordeur opengebroken (met mijn toestemming). Als gevolg waren de voordeur en het slot volledig beschadigd. Als oplossing werd de deur dichtgetimmerd met een houten plank. Deze tijdelijke constructie kon dus slechts 1x geopend worden en vervolgens niet opnieuw gebruikt worden (te ... Lees meer