Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: pauls0
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Feb 10, 2012 om 00:48Schoonmaken snijplank@ zonnewind,
Ja misschien wel, of u legt het een nachtje in de aarde van uw tuin. Of wrijft het in met citroensap voor de kleur, maar dat hebt u zelf nog niet geprobeerd, terplekke verzonnen???
U mag mijn antwoord wel stom vinden, maar dan verwijs ik u naar de HACCP richtlijnen voor de vlees-industrie. Misschien wordt het dan wat logischer voor u..
Kennelijk hebt u mijn verhaal weer half gelezen, daarbij schrijf ik dat het niet voor iedereen haalbaar is, want de meeste mensen hebben geeneens een hoge-druk reiniger...
Het is jammer, dat u mede forumleden zo aanvalt met zulke rare reactie's, het getuigt respectloosheid naar andere mensen toe. Ik val u toch ook niet aan met uw antwoorden, deze kunnen misschien best wel nuttig zijn, en zeer zekers de moeite waard zijn om het te proberen.
Waaraan heb ik dit te danken, dat u mij zo aanvalt??? -
Feb 9, 2012 om 23:15Schoonmaken snijplankSnijplanken moeten regelmatig vervangen worden. Door zo snel mogelijk te reinigen voorkomt u dat de vleessappen de plank gaat verkleuren. Het is te proberen waard met een hoge-druk reiniger, maar ik denk dat de meeste mensen dit niet hebben..
-
Feb 9, 2012 om 13:47firefox maakt geen verbibding met internetIk heb dat ook gehad, kon niet meer goed krijgen. Werd helemaal gek van, en ik heb hem compleet eraf gegooid.. Heb nu opera en bevalt mij goed.
-
Feb 8, 2012 om 11:16Is de kalkoen nog veilig@ jorisw,
De vleesindustrie, de tussenhandel, en de supermarkten bepalen wat de consument koopt, en als ik vraag naar een duurdere kip of kalkoen, krijg ik dezelfde kip of kalkoen van dezelfde kwaliteit. Het enigste redelijk fatsoenlijke kip of kalkoen is de biologische, die in bio-supers liggen, of bij gespecialiseerde ondernemers. En toch zit daar nog een gevaar in, want de kippen of kalkoenen-mester worden nog steeds uitgeknepen, zodat deze bedrijven altijd naar alternatieven zoeken, om zo goedkoop mogelijk vlees produceren. Er moet eerlijke prijzen komen, met minder tussenhandelaren en minder bemoeienissen van supermarkten. Dan stopt de overproductie, want momenteel is het gericht alleen op de kip of kalkoenfilet, zodat de karkassen als afvalprijzen aangeboden worden..
Er moeten eerlijke prijzen komen, om de kwaliteit van het vlees te verhogen. Helaas heeft de consument niet voor het kiezen en heeft weinig invloed De consument worden inderdaad verleidt met goedkoop vlees, maar de keus naar beter vlees is totaal weggenomen. Rond 80% van de kip en kalkoenvlees komen van dezelfde veevoederfabrieken, slachterijen, en vleeshandelaren, die als grootste klanten de supermarkten met een aantal grote vleesverwerkende bedrijven zijn. Deze bedrijven bepalen wat ons bord komt te liggen.
En wat betreft de politiek, het is al jarenlang altijd een CDA minister of staatssecretaris, die belangen in de landbouw hebben, waarop de vleesindustrie erg invloedrijk is, en flink op los lobby-en om alles zo laten zoals het nu is... Vergeet vooral niet watvoor subsidie er losgepeuterd worden... -
Feb 7, 2012 om 23:25Extreem ElektraverbruikHet bewijst maar weer, dat zulke bedrijven als Energie Direct graag veel geld uitgeven, om alle website afstruinen, waar klachten over hen kunnen geplaatst worden. Om dan maar een berichtje plaatsen, dat het allemaal spijtig vinden, en dat contact op moeten nemen. Uiteindelijk worden toch alle klanten in de kou gezet, en lossen het probleem toch niet op.
Dit is een nuttige advies, dat Energie Direct niet helemaal betrouwbaar is, geen respect hebben voor haar cliënten, geen service kennen -
Feb 7, 2012 om 23:04Is de kalkoen nog veiligBeste jorisw,
Ik ben de consument niet vergeten. Het feit is, dat vlees door supermarkten zo ingekocht worden, dat alleen de supermarkten van profiteren. Daarbij zetten zij leveranciers onder druk, maar de consument merkt er weinig van. Alleen actie's en aanbiedingen merkt de consument in zijn portemonnee. -
Feb 7, 2012 om 13:03TELFORT boekt nog steeds onterecht bedragen aftypisch telfort
-
Feb 7, 2012 om 12:55Is de kalkoen nog veiligKalkoen is een bederfelijk product. Kalkoen is vergelijkbaar met kip, en kunnen in bezit zijn van dezelfde bacteriën als bij kip. Met een hele goede bereiding van het vlees, zijn de bacteriën zo goed als verdwenen. Voorkom kruis besmetting, dat is oorzaak nr 1 van het ziek worden van het eten van kip/kalkoen.
Het grootste gevaar met kip en kalkoen is of er antibiotica en of groeihormonen zijn gebruikt. Dit is oncontroleerbaar voor de consument. Dit wordt nog steeds verzwegen, omdat er grote belangen, zowel in politiek als in de vleessector, op het spel staat. -
Feb 7, 2012 om 12:14uitdaging.Wie durft een incasso te stornerenHet was allang geen discussie meer, maar ik volg het wel. Af en toe moet ik er om lachen..
-
Feb 7, 2012 om 11:54sluiting NedcarNedcar is al jaren overeind gehouden, wat tot nu gedeeltelijk is gelukt. Dat het doek eens een keer gaat vallen was een kwestie van tijd. Hoogstwaarschijnlijk is het doek nu gevallen. Mijn visie over Nedcar, dat het stopt met bouwen van complete auto's, een nette afvloeiingsregeling op poten zetten voor het personeel, een faillissement aanvragen, en in het geheel weer opnieuw beginnen met in gespecialiseerde vakkennis verder gaan. Deze kennis kun je weer gaan verkopen naar meerdere autofabrikanten. Het is toen destijds ook gebeurt met Fokker, als vliegtuigfabrikant was echt niet meer haalbaar, en nu draait Fokker weer als een specialist in de vliegtuig-industrie, met bijna allemaal dezelfde mensen.
Toch hoe alles ging/ gaat met Nedcar is opmerkelijk. Er worden over de rug van het personeel allerlei politieke spelletjes gespeeld. Fabrikanten gaan over lijken wat betreft, en als ergens iemand voor 1 cent goedkoper werken, gaan ze gelijk verkassen. Een stel slappe regeringen achter elkaar, aantal waardeloze ministers die hadden geprobeerd ermee te bemoeien, en uiteindelijk toch altijd de kant gekozen van de fabrikanten. Vakbonden die liepen/ lopen schreeuwen, maar het feitelijk alleen maar om de media-aandacht gaat, en niet voor haar leden. Een OR die mond-dood gemaakt werden. Al met al, heeft dat nog nooit goed gedaan voor de personeelsleden, en die zijn nu dan de dupe ervan..