thiazzz
door thiazzz Feb 26, 2004 om 12:25
Computers & telefonie

Kabelmodem aansluiting niet bij hoofdingang?

Ik denk erover om eindelijk ook maar eens over te stappen op internet via de kabel. Nu heb ik echter geen zin om nieuwe kabels door het huis te gaan trekken.Over het algemeen worden er gratis (leen)modems meegeleverd met de aanbiedingen van de kabel/internet bedrijven. Het liefst zou ik zelf een wireless toepassing maken, maar daar zijn natuurlijk weer financiele concequenties aan.Is het nu mogelijk om een kabelmodem niet aan te sluiten bij het punt waar de kabel het huis binnengaat, maar op een ander punt in de kabel? Ik heb namelijk bij het ingangspunt een verlenging aangebracht welke op een gegeven moment wordt verdeeld in 1 kabel naar de TV voor de woonkamer, 1 kabel voor de TV naar de slaapkamer en 1 kabel naar de computer in de studeerkamer. Op de kabel in de studeerkamer wil ik graag het kabelmodem installeren, kan dit? Of moet het bij de hoofdingang plaatsvinden? Ik hoor graag wat de experts hierop te zeggen hebben!

3881 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tigertje
door tigertje - Apr 16, 2004 om 12:51
402 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het modem moet bij de hoofdingang voor zover ik weet. Daar moet namelijk het signaal worden gesplitst. U kunt natuurlijk wel de kabel naar de splitter zolang maken dat u het modem in de studeerkamer kan aansluiten maarja dan heeft u dus nog steeds een extra kabel door het huis lopen. Maar het is wel goedkoper dan wireless.

is
door isidor - Apr 16, 2004 om 12:51
42 Antwoorden / 7 Vragen
0

Het kabel/internetbedrijf gaat altijd uit van plaatsing van signaalverdeler+modem bij de hoofdaansluiting. Als er op een correcte wijze vanaf de hoofdaansluiting via een coaxkabel verlenging heeft plaatsgevonden naar bijv. een 2e aansluiting voor tv/radio, kan de signaalverdeler+modem voor kabelinternet
probleemloos bij de 2e aansluiting worden geplaatst. De coaxkabel moet direct zijn aangesloten op het punt waar de hoofdaansluiting de woning binnen komt.

sh
door sh577390 - Apr 16, 2004 om 12:51
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het modem moet altijd, bij de hoofdingang geplaatsd worden, want daar is het kabel signaal het sterks.

is
door isidor - Apr 16, 2004 om 12:51
42 Antwoorden / 7 Vragen
0

Ik denk dat sh...... niet helemaal begrijpt hoe e.e.a. aangesloten wordt.
Niet het modem wordt op de (hoofd- of 2e-)aansluiting aangesloten, maar de signaalverdeler. Vervolgens moet het modem weer op de signaalverdeler aangesloten worden.
Modem en pc worden met elkaar verbonden door UTP-kabel.
Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat met een goed aangelegde 2e tv/radio-aansluiting het signaal daar net zo sterk kan zijn als bij de hoofdaansluiting.

me
door meinart - Apr 16, 2004 om 12:51
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb mijn modem van kabelfoon aangesloten in mijn werkkamer, gaat probleemloos.
In de meterkast wordt de kabel gesplitst, een gaat naar de woonkamer en de andere naar mijn werkkamer.Daar wordt dan weer gesplitst, voor het modem en de televisie.
Geen enkel probleem. Daarna gaat het via een router en een speciale kabel van 15 meter naar de kamer van mijn vrouw.Ook dat geeft geen problemen.

ti
door tiemen - Apr 16, 2004 om 12:51
13 Antwoorden / 0 Vragen
0

U kunt u kabelmodum 15 meter vanaf de eerste aansluiting plaatsen en dan aansluiten aan de computer .dit is voorschrift van UPC.Ik zou niet over gaan op kabel,want er zijn veel problemen met de kabel explotanten .ze sluiten je gewoon af ,en je moet de volle prijs betalen als je te veel Data download .Dan zetten ze je terug naar telefoon aansluiting{maar je moet wel de volle prijs betalen} dus denk er goed over na .Ik ben al twee maal op de kabel geweest ,dus dat zegt al wat.Het beste waar je naar toe kunt gaan is HCCNet,de grootste en de beste voor senioren,en jonger.Daar word je niet bedrogen ,maar geholpen,en niet van de wal in de sloot en je word niet op gelicht zo als bij anderen.zie ook de site van hccnet wat ze allemaal voor je doen kunnen,en sturen nooit verkeerde rekeningen,met vriendelijke groet ,T.loman@hccnet.nl

pe
door pettel - Apr 16, 2004 om 12:51
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uiteraard kan dit!Je zult alleen een andere (tweede) wandcontactdoos moeten aansluiten en van daaruit de modem gaan gebruiken.Overigens wordt er al gauw zo'n meter of 8 coaxkabel meegeleverd bij de kabelmodem in het geval van Chello zelfs met keurige kastjes en pluggen om alles zoveel mogelijk uit het zicht te plaatsen.Maar die kabel moet je zeker doen, is werkelijk een uitkomst 24 uur online.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer

wi
witteke - May 14, 2024 om 10:47
Computers & telefonie

Windows life mail mappen verdwenen

Ook goede morgen,ik gebruik windows life mail,en ja,ik weet het,dat is oud,maar werkt nog prima
Echter nu zie ik de submappen plots niet meer bij het hoofdaccount
En ik snap dat ik iets verkeerd heb gedaan,maar ik had ze heel graag terug
Ze zijn schijnbaar niet weg,maar onzichtbaar
Ik draai onder windows 10
Ik hoop en duim dat iemand een makkelijke oplossing weet
Beda ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer