wessel
door wessel Nov 13, 2005 om 14:58
Computers & telefonie

Versatel 20 MB + voetbal problemen

IK heb sinds kort een 20 MB Versatel ADSL verbinding. Het was een upgrade van een ADLS plus pakket. Met telefoon en digitale televisie. Ik er een boek over schrijven hoe dat gegaan is maar beperk me tot 1 vraag.


De verbinding valt 5 - 10 keer per dag weg. Dan moet  het multi media modem worden herstart door a) de electriciteit kort te onderbreken of b) het apparaat te herstarten. Ik denk dat het aan een instabiel netwerk van Versatel ligt maar zou het ook aan een conflict tussen mijn PC en het Versatel netwerk kunnen zijn? Netwerkkaarten of firewalls of .... ?


 


 

663 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mathieu90
door mathieu90 - Nov 13, 2005 om 18:33
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heer/Mevrouw,


Vervelend dat de verbinding steeds wegvalt, maar dat hoef ik u vast niet te vertellen.
Ik vind het zeker raar dat u het Multi Media Modem op die manier moet behandelen, om uw internet-verbinding werkende te krijgen.
Ik denk daarom zelf dat uw Multi Media Modem de kwade geest is.
Zou u uw firewall(s) en virusscanner(s) willen publiceren in uw reactie?

Vriendelijke Groet.

im
door imparo - Nov 14, 2005 om 11:59
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het lijkt me erg sterk dat het aan de pc ligt. Nu kan ik een heel technisch verhaal gaan houden, maar als dezelfde computer op het vorige abbonnement wel goed werkte en daarvoor werd dezelfde netwerkkaart gebruikt, dan kan het niet aan de pc liggen.


Het modem is defect of het signaal is te zwak. Beiden een probleem van Versatel! Ik heb zelf trouwens dezelfde verbinding (20 mbit) met waarschijnlijk hetzelfde apparaat en heb er nooit problemen mee.

ko
door koekman - Nov 14, 2005 om 18:31
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aanvulling/commentaar op de voorganger:


Waar staat dat dit bij een andere aanbieder wel heeft gewerkt? Overigens is het dan nog maar de vraag of daarbij bijvoorbeeld gebruik werd gemaakt van bijvoorbeeld iets 'simpels' als Fixed IP, of DHCP; Een PC kan prima met Fixed IP omgaan, maar moeite hebben met DHCP.


Aanvulling op eerdere antwoorden:


U heeft vast vrienden/familie/kennisen die de beschikking hebben over een laptop. Vraag hen deze een keer mee te nemen, en bij u te komen testen (dus voor een hele middag bijvoorbeeld). Als dit wel werkt, weet u waar het probleem vandaan komt. Werkt dit ook niet, dan is het ook duidelijk.

wessel
door wessel - Nov 16, 2005 om 14:28
3 Antwoorden / 8 Vragen
0

Beste,


 


Ik heb een Windowsfirewall en Norton Antivirus.

Vriendelijke groet,

Wessel

ja
door jacklooman - Nov 22, 2005 om 11:48
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

dit is meer een aanvulling dan een antwoord telefoon en internet werken prima{na een moeilijke start aangesloten twee dagen werken en daarna zes weken niets}nu doet de tv decoder het al vier weken niet. mailen en telefoneren dat helpt niet . er zou toch wel wat aan te doen zijn?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer