ge
door gerthuus Aug 24, 2008 om 16:26
Elektronica & tv

Digitenne - beeldformaat

Ik ben in the bezit van digitenne (werkt prima) en nu wil ik een nieuwe tv aanschaffen. Nu hoor ik dat digitenne bij groot beeldformaat snelle beeldwisselingen niet goed aankan. Is dit waar en welk beeldformaat zou wel acceptabel zijn?

2674 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

labswans
door labswans - Aug 24, 2008 om 16:42
1918 Antwoorden / 10 Vragen
0

digitenne heeft niks met omschakleen beeldformaat te maken  wel uw tv !!!!


 

labswans
door labswans - Aug 24, 2008 om 16:50
1918 Antwoorden / 10 Vragen
0

digitenne heeft niks met omschakleen beeldformaat te maken  wel uw tv !!!!


 

holstein
door holstein - Aug 24, 2008 om 17:20
922 Antwoorden / 16 Vragen
0

Het heeft niks met omschakelen van beeldformaat uit te staan zoals je zegt Labswans, maar ik denk dat de vraagsteller bedoeld dat voor de hele grote tv schermen digitenne niet heel geschikt is en dat heb ik inderdaad ook wel eens gehoord.
Vraag het bij een tv zaak, want bij welke beeldgrootte digitenne je nog een redelijk goed beeld kan bieden weet ik zo ook niet......

ma
door martin1 - Aug 24, 2008 om 19:46
346 Antwoorden / 4 Vragen
0

Tot 32" op voldoende afstand (2,5-3,5m) is voldoende kwaliteit. Voor grotere panelen of kortere afstand is de bandbreedte van het digitenne signaal te laag.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Aug 25, 2008 om 00:08
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Gert,

Dat Digitenne (=DVB-T)prima werkt, zou je niet opmerken als je dat vergelijkt met satelliet (=DVB-S) ontvangst.
Daarbij vergeleken is DVB-T ontzettend grof beeld. Hoe groter het beeldformaat, hoe grover het beeld. De bandbreedte van DVB-T is slechts 8 MHz. Daar kun je niet alles in kwijt voor een verfijnd beeld.
DVB-T is een compromis en dat is nooit ideaal.

Bij een TV is van oudsher een vuistregel dat je kijkafstand zo'n 6 maal de beelddiagonaal dient te zijn. Bij Digitenne mag dat wel 8 à 10 maal zijn.
Het ligt dus aan de grootte van je kamer of je er verstandig aan doet een grootbeeld TV aan te schaffen.

Hardware ERror MAN.



ge
door gerthuus - Aug 26, 2008 om 19:20
5 Antwoorden / 8 Vragen
0

Hoi Freya, Bedankt voor de duidelijke uitleg van het probleem, ook de overige antwoorden geven mij een duidelijk inzicht in de materie. Nu kan ik met een duidelijk verhaal richting tv verkopers gaan voor wat de aanschaf van een tv betreft. Nogmaals dank.


 

freya
door freya - Aug 26, 2008 om 19:20
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo gerthuus,

De 'verminderde' beeldkwaliteit, met name zichtbaar bij snelle bewegingen, van Digitenne heeft alles te maken met de manier waarop het digitale signaal bij je binnenkomt.

Om het simpel uit te leggen, bij digitale televisie praat je over 'veel data' die per tijdseenheid verwerkt moet worden. Om al die data te kunnen versturen wordt 'datacompressie' toegepast.
Je kunt het vergelijken met het comprimeren van audio tot mp3 bestanden. De bestanden worden kleiner en kunnen dus makkelijker worden verstuurd, maar dat gaat dan ten koste van de kwaliteit van het oorspronkelijke signaal. Bij videobeelden via digitenne werkt dat net zo. Die compressie ga je in het beeld zien als een 'blokkerig' beeld en hoe groter het scherm, des te eerder zul je het zien.
Om een richtlijn te geven zou ik zeggen, als het scherm groter is dan 40" zou ik niet voor digitenne kiezen. En andersom, als je digitenne wilt blijven gebruiken, schaf dan een scherm aan dat niet groter is dan 40".

Maar het blijft persoonlijk en je zou het zelf eens moeten gaan bekijken bij een kennis die digitenne heeft.

m.vr.gr. Freya


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer