henson
door henson Feb 24, 2013 om 22:05
Elektronica & tv

Groene verkleuring bij homevideo opnames

Bij het afspelen (en dus ook opnemen) van analoge video 8 bandjes is er rechts een kleine groene verkleuring van het beeld en onder zit een wit streepje. Dit is te zien op de videobewerkingsprogramma's op mijn computer, direct bij preview en ook na de opname, alsmede wanneer ik de beelden afspeel via de camcorder-ingang van mijn dvd/hd recorder....het beeld via de cameramonitor is echter prima, en ook als ik het direct op een tv afspeel (composiet) is het beeld ok.

Ik wil het beeld echter opnemen om te bewerken en digitaliseren. Wie weet wat er hier aan de hand is en hoe kan ik dit oplossen.
Heb alle beeld/opname-instellingen reeds geprobeerd, maar niets helpt.
(Weet iemand misschien een (oud) programma dat op XP draait waarbij je aan kunt geven of je 3:4 of 16:9 beeldverhouding kunt kiezen, volgens mij ligt het namelijk daaraan, maar kan dit niet in mijn (oude Pinnacle of U-lead programma's, versie 7, instellen).


515 0 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

da
daveyd5444 - Apr 27, 2024 om 22:02
Geldzaken & recht

Waar is het pensioen gebleven van he Pannevis metaaltechniek bedrijf uit Utrecht?

Het bedrijf pannevis machinefabriekuit utecht  is opgeheven. Maar wie is nu de rechtsopvolger? Het pensieon is het poseidon fonds blijkbaar maar dat bestaat ook al niet meer. Wie weet waar dit pesioen heen is gegaan?  We lopen vast. Bedankt voor iedere tip die u kunt geven. Lees meer

da
daveyd5444 - Apr 27, 2024 om 22:09
Elektronica & tv

Hoe heette het metaalbedrijf da tin de Nieuwlichtstraat zat in Utrecht?

Het bestond ergens in de vorige eeuw in de wijk Zuilen in de jaren 60 of 70. Lees meer

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer