Do
door Doerak_games Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen reet aan ze verzinnen altijd wel wat maar ja het punt is dat ze gewoon liegen mijn processor die is plat  er zijn 2 pinnen verbogen volgens hun dat klopt maar leg mij maar uit hoe er 2 pinnen kunnen woredn verbogen in het midden en ergens in een hoekje  dat is gewoon een productie fout dat moet je wel kunnen weten maar ja  ik kan dus maar 1 Geheugen slot gebruiken  dus er zijn wel meer fouten bij het moederbord die fout komt zoiezo al door middelste pin die kapot is geleverd maar ja hoe bewijs je dat als je geen foto's hebt ik vertrouwde de website nou ik weet genoeg als dit niet wordt opgelost heb al bij betaald had ik helemaal niet moeten doen maar ja ik hoop voor een goede afloop

2277 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

alexishoop
door alexishoop - Apr 27, 2024 om 07:59
562 Antwoorden / 6 Vragen
1

Bewijslast ligt inderdaad bij de verkoper, die moet dit aantoonbaar maken dat de schade opzettelijk en door verkeerd gebruik is ontstaan en niet enkel met theoretische verweren komen. Dat is best lastig en tijdrovend en dus kostbaar, ook voor zelfbouw pc's. Gebruikelijk is dat verkopers daarom kiezen voor terugbetalen. 

sw
door swat1500 Apr 28, 2024 om 18:29
3820 Antwoorden / 0 Vragen

Inderdaad, doch als de verkoper blijft weigeren te vervangen op basis van garantie zul je toch naar de rechter of een geschillencommissie moeten stappen om de verkoper tot actie bewegen.
Ja kan wel blijven roepen dat je gelijk hebt en brieven en mailtjes daartoe sturen maar als de verkoper die negeert dan gebeurt er niets.

1paul
door 1paul - Apr 27, 2024 om 08:03
3251 Antwoorden / 0 Vragen
0

janouen dan moet alternate wel met een oplossing komen en bewijzen dat dit echt de fout is die men aangeeft en dat kan men niet denk ik zomaar hoe bewijs je immers dat dit door het ineensteken komt van een pc

rj
door rjw - Apr 27, 2024 om 08:24
3317 Antwoorden / 5 Vragen
0

En het toetsenbord is ook niet goed.

sira
door sira - Apr 27, 2024 om 09:00
2444 Antwoorden / 24 Vragen
2

Alternate moet inderdaad bewijzen dat het aan u ligt.

Een laptop wil ik nog wel via internet bestellen, maar een pc koop ik bij een plaatselijk IT-bedrijf, want dan krijg ik de garantie die ik mag verwachten, zij maken hem gebruiksklaar en bij problemen zitten ze ook dichtbij.

Toetsenbord daar ook besteld? Ik zie namelijk dat uw komma's, punten en hoofdletters niet werken, misschien een aandachtspuntje.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 27, 2024 om 09:19
16906 Antwoorden / 202 Vragen
1

Ik geef u verwijzingen naar de relevante wetgeving en ook advies wat u kunt doen:

https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn

 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/wat-zijn-mijn-rechten

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product

 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt

 

En zie voor de letterlijke wetgeving:

www.wetboek-online.nl/wet/BW7/17.html

 

www.wetboek-online.nl/wet/BW7/18.html

 

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/20.html   en evt verder t/m art 25

 

U kunt op basis van deze info overwegen om zelf al een ingebreke stelling te doen indien u van mening bent dat de wetgeving niet wordt nageleefd door bijv. deze te benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ (achtergrond info) https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en u kunt ook een melding doen bij www.consuwijzer.nl van de ACM.

En toch ook de opmerking dat u mogelijk onvoorzichtig bent met uw opmerking 'oplichting' omdat indien oplichting uiteindelijk niet bewijsbaar zou zijn dat kan woren oopgevat als een strafbare onterechte beschuldiging. U kunt die laatste opmerking verwijderen om geen risico te lopen.

ro
door ronny530 - Apr 27, 2024 om 10:22
2836 Antwoorden / 41 Vragen
5

Bedoelt u met processor een geheugen module waarvan in het geheugenslot op het moederbord twee pinnen verbogen zijn want daar lijkt het wel op.
De twee verbogen pinnen, één in het midden en één in een hoek duiden op het verkeerd verwijderen van de geheugen module en wordt pas zichtbaar zodra de geheugen module verwijderd is.
U zal niet de eerste zijn die dit overkomt want het lijkt zo makkelijk even een geheugen module vervangen maar is het niet want zo'n geheugenslot is uitermate kwetsbaar.
Daarbij vervalt de garantie op een pc als u zelf de pc open maakt en dat is al bewezen want u wist al dat die twee pinnen verbogen waren.
M.i. staat Alternate in het gelijk om de garantie af te wijzen want er is aantoonbaar aan de pc gesleuteld.

wi
door wilhelmina59 - Apr 27, 2024 om 10:59
536 Antwoorden / 0 Vragen
1

Harde schijf en ram dat kan je redelijk ongestraft omwisselen maar moederbord daar blijf je vanaf.
Zo te lezen is er  flink gerommeld aan deze computer.
Blijkbaar is het begrip interpunctie u vreemd.
Succes

JMA2
door JMA2 Apr 28, 2024 om 00:32
134 Antwoorden / 3 Vragen

Hoe wissel je Ram zonder aan het moederbord te zitten?. Juist met Ram wisselen gebeuren veel ongelukken  doordat de module nog iets klemt.

wi
door wilhelmina59 Apr 28, 2024 om 11:09
536 Antwoorden / 0 Vragen

Heel voorzichtig, ook de HD en inderdaad. Fijn gereedschap en vingers die een leven lang zijn gebruikt voor het bewerken en vasthouden van kleine voorwerpen.

Ozymandias
door Ozymandias - Apr 27, 2024 om 12:59
192 Antwoorden / Vragen
1

Alles werkt behalve het moederbord? Knap, want als het moederbord het niet doet, doet de rest het ook niet. Dus hoe ben je tot die conclusie gekomen?

Pinnen kunnen verbogen worden door onhandig gebruik van de eigenaar. Dat is echt niet bijzonder en gebeurt regelmatig als je niet voorzichtig genoeg te werk gaat. 

En geen flauw idee wat dat te maken heeft met een geheugenslot. Dat is iets compleet anders. Dus, weet je wel waar je het over hebt?

En mijn hemel man, gebruik interpunctie.

Redacteur
door Redacteur - Apr 29, 2024 om 11:05
1068 Antwoorden / 62 Vragen
0

Eerder een klacht dan een vraag, en bovendien onleesbaar zonder leestekens. Topic gaat dicht.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Co
Cora B - Jul 13, 2024 om 17:17
Geldzaken & recht

Boiler na levering funktioneert niet

Ik heb in Bulgarije een tinyhouse laten bouwen. Nu na levering doet de boiler het niet. De bouwer/leverancier van de tinyhouse zegt dat het niet zijn probleem is hij heeft geleverd en trekt zijn handen er van af en zegt dat ik maar contact moet opnemen met de europese leverancier (garantie). Deze heeft geen vestiging in Nederland. Klopt het dat dit mijn verantwoordelijkheid is?  Ik moet nog een k ... Lees meer

ar
aroenbishar - Jul 16, 2024 om 23:12
Elektronica & tv

Gedwongen internet ziggo

Sinds 16 juli 2024 ben ik verplicht ziggo internet te nemen wil ik mijn programma's via mijn CI module bekijken. Ziggo dwingt mij hun netwerk te nemen zodat ik mijn programma's kan kijken. Er wordt gezegd via ziggo app kan je kijken, maar dat werkt ook niet. Mag ziggo je zomaar dwingen tot deze actie zonder een alternatief te bieden. Ik heb internet van een ander provider en kan alsnog op mijn tab ... Lees meer

diandra
diandra - Jul 13, 2024 om 09:38
Huishouden & energie

Migraine door omvormer

Hallo, sinds 2,5 jr wonen wij in een nieuwbouw woning (huur), vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen tot zover de 1e paar mand niets aan de hand.
Toen begon de migraine, nooit last van gehad, maar naar verloop van tijd kwamen de aanvallen steeds vaker een heftiger, verleden week zelfs 4 aanvallen in 1 week waarvan 1 heel zware en daardoor zware medicijnen gekregen.
Eerder een beetje ... Lees meer